Allerzielen enkele jaren terug.
Allerzielen enkele jaren terug. Foto: OK Paroche St Vitus

Allerzielen St. Vitus op afstand, maar ook dicht bij elkaar

Mensen

HILVERSUM - Samenkomen is tijdens Allerzielen, de dag dat de overledenen worden herdacht, op 2 november ook in de oud-katholieke parochie St. Vitus aan het Melkpad niet mogelijk. Maar er is een alternatief. 

Er wordt nu vormgegeven aan Allerzielen door de namen van overledenen op een boomschijfje te schrijven en die schijfjes op te hangen aan de takken van een boom op het kerkplein. Aan het begin van de avond zullen bij die boom alle namen hardop genoemd worden en klinkt een gebed. 

Iedereen wordt gevraagd om die avond thuis een kaars aan te steken en zo in verbondenheid met anderen de overledenen te gedenken. Allerzielen op afstand, maar in gedachten dicht bij elkaar. Eenieder kan de naam van degene die men wil gedenken doorgeven, zodat ook die naam een plek krijgt aan de takken. 

Dat doorgeven kan tot maandag 2 november, 18.00 uur via e-mail (allerzielenmelkpad@gmail.com) of op maandag 2 november tussen 9.00 en 18.00 uur via telefoon/app (06-27907991). Er wordt een YouTube-link toegestuurd, waarmee het moment virtueel meegemaakt kan worden, ook wordt een foto van de boom gedeeld. De boomschijfjes blijven hangen tot woensdag 4 november.

Uit de krant