Afbeelding
Foto: Raymond Serre

Lionsclub Hilversum bakt pannenkoeken voor Voedselbank

Mensen

HILVERSUM - Lions Club Hilversum beschikt inmiddels enige maanden over een eigen pannenkoekenbakwagen om zo geld in te zamelen voor goede doelen. Komende zondag staat de wagen bij Restaurant Vlaar in ‘s-Graveland. 

Bij het restaurant aan het Noordereinde worden tussen 12.00 en 14.00 uur pannenkoeken gebakken voor 1 euro per stuk en gaat de opbrengst naar de Voedselbank. 

Lions Club Hilversum houdt wel vaker acties voor goede doelen. Zo staat de pannenkoekenwagen komende vrijdag bij het Carolushuis op de Bosdrift waar de pannenkoeken worden gebakken voor de bewoners. Komende zondag is echter een speciale dag: de dag van de Heilige Sint Pannekoek, een belangrijke feestdag. Op die dag vinden talrijke acties plaats door heel Nederland om onder de vlag van deze Heilige geld in te zamelen voor goede doelen.

De Hilversumse Lions doen dat letterlijk volgens Sint Pannekoek (zonder N, hij is van ver voor de spellingsverandering), een geesteskind van striptekenaar Jan Kruis, de vader van Jan, Jans en de kinderen. 

Uit de krant