Pastoor Jules Dresmé overhandigt één van de dik honderd gevulde tassen.
Pastoor Jules Dresmé overhandigt één van de dik honderd gevulde tassen. Foto: Sint Vituskerk

Kerst-extraatje voor cliënten Voedselbank van Sint Vitus parochie

Mensen

HILVERSUM - Landelijk zet Radio 538 zich in voor de Voedselbank en op lokaal niveau hebben de parochianen van de Sint Vituskerk aan de Emmastraat dat gedaan. Dat heeft geleid tot ruim honderd goed gevulde tassen voor cliënten van de Hilversumse voedselbank.

Namens de kerk heeft pastoor Jules Dresmé deze week de 110 tassen overhandigd aan een delegatie van de Voedselbank. Deze instantie heeft ervoor gezorgd dat deze giften van de gulle gevers op de juiste adressen zijn aangekomen. 

Tijdens de Adventstijd, die vlak voor Kerstmis is afgesloten, hebben de kerkgangers zich ingezet voor de cliënten van de Voedselbank. Gezinnen die het al niet zo breed hebben, blijken extra last te hebben van de gevolgen van de corona-pandemie, zo laat een woordvoerder van de Sint Vituskerk weten. Daarom is door de parochie het initiatief genomen om aan deze groep extra aandacht te besteden en hen op deze wijze wat extra te geven voor de feestdagen.

“Overigens vinden in de Vituskerk, uiteraard binnen de beperkingen die de Corona-epidemie met zich brengt, weer een aantal activiteiten plaats”, meldt de parochie nog. Zo zijn er diverse vieringen, die eveneens te volgen zijn via een livestream via www.vitus.nl. De kerk is ook geopend voor bezichtiging van de kerststal en de vele kerstversieringen. Dat kan tussen 13.00 en 16.00 uur van vrijdag 25 december tot en met zondag 3 januari.


Foto: Sint Vituskerk

Uit de krant