Melchior Hendriks.
Melchior Hendriks. Foto: Katja Mali

Lorentzschool heeft nieuwe directeur

Mensen

HILVERSUM - De Lorentzschool heeft een nieuwe directeur. Melchior Hendriks gaat vanaf komende maandag aan de slag binnen de Hilversumse basisschool, aldus onderwijskoepel Stip Hilversum. 

Hendriks heeft een brede onderwijsachtergrond. Na als leerkracht basisonderwijs zijn eerste stappen in het onderwijs te hebben gezet, werd hij locatieleider op een school in IJsselstein. Daarna werd hij, met een opleiding onderwijskunde op zak, schoolleider van weer een andere school. Na een fusie, het ontwikkelen van een vernieuwend onderwijsconcept en de bouw van een nieuw schoolgebouw koos hij er na vijf jaar voor om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

Hij maakte een sprong naar de PO-Raad, de sectororganisatie voor het primair onderwijs. “Als beleidsadviseur onderwijsinhoud en goed bestuur heb ik me beziggehouden met diverse thema’s/projecten, waaronder curriculum.nu en burgerschap”, aldus de nieuwe directeur. Ik ervaarde echter dat ik de afstand tot de praktijk te groot vond en besloot dat het tijd was voor weer een volgende fase in mijn carrière. Maar dan wel weer op een school. Ik wilde weer aan de slag binnen een school om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen.”

De Lorentzschool biedt hem deze mogelijkheid, vervolgt Hendriks. “Met het oog op de toekomst (van elk kind) wordt er gewerkt aan de hand van het Daltonconcept. Naast de opbrengsten op cognitief en sociaal-emotioneel niveau wordt er tevens aandacht geschonken aan activiteiten die het leren betekenisvol maken. Om deze manier wordt boeiend onderwijs voor ieder kind gecreëerd.” 

Boeiend onderwijs voor ieder kind, elk kind is uniek, samen voor goed onderwijs en de leerkracht in zijn kracht zetten zijn enkele waarden die Hendriks graag wil nastreven. “Ik kijk er allereerst naar uit om kennis te maken met het team, de leerlingen en de ouders. Daarna zal ik, samen met het team, werken aan een mooie toekomst voor de school. Het 90-jarig bestaan van de school zal hierbij dit jaar een mooi aandachtspunt vormen.”

Uit de krant