Steve Carpenter.
Steve Carpenter.

Condoleance voor man die levenloos werd aangetroffen op mobiel toilet in Hilversum

Mensen

HILVERSUM - De man die begin dit jaar dood werd aangetroffen op een mobiel toilet in het centrum van Hilversum was de bij velen bekende dakloze man Steve Carpenter. Hij wordt op woensdag 17 februari begraven in het bijzijn van zijn familie en vrienden in Engeland. De uitvaart is in Hilversum via een livestream te volgen.

Carpenter woonde sinds 2005 in Nederland, waarvan de laatste tien jaar in Hilversum. Door een samenloop van omstandigheden raakte hij dakloos en woonde afwisselend op straat, in de Cocon of bij vrienden en kennissen. 

Op een regenachtige donderdag 7 januari dit jaar werd Carpenter levenloos aangetroffen. Hij is slechts 41 jaar geworden. “In de afgelopen weken werd duidelijk dat Steve de harten van vele Hilversummers beroerd heeft en een blijvende indruk heeft achtergelaten waarvan de herinneringen nog lang gekoesterd zullen worden”, aldus Mirjam Slot Berghmans. 

Zij leerde Carpenter kennen via de Kledingbank en heeft de voorbije periode contact gehad met zijn familie. “Onze gedachten en woorden van troost gaan in bijzonder uit naar zijn moeder Barbara en haar man Ian, familie, vrienden en kennissen.”

Omdat het niet mogelijk is deze uitvaart bij te wonen heeft Celebration Church haar gebouw aan de Neuweg 148 ter beschikking gesteld voor een condoleance. Tijdens deze openbare bijeenkomst is er ruimte voor ontmoeting op anderhalve meter afstand, het volgen van de uitvaart via livestream en het tekenen van het condoleanceregister. 

In verband met de coronamaatregelen kan de livestream slechts door dertig mensen bekeken worden. Belangstellenden kunnen zich daarvoor aanmelden via projectsbymss@gmail.com en krijgen dan te horen hoe laat de uitvaart is. Het condoleanceregister kan de gehele dag getekend worden op basis van vrije inloop tussen 10.00 en 16.00 uur.

Uit de krant