Afbeelding
Foto's: AT-Scholen

Groot Hilversums succes bij landelijke wiskundewedstrijd

Mensen

HILVERSUM - Het Alberdingk Thijm College en de International School Hilversum hebben hoge ogen gescoord tijdens de eerste ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade. Negen ATC- leerlingen gaan door naar de tweede ronde van de Nederlandse Wiskunde Olympiade op 12 maart.

Bovendien eindigde het ATC landelijk op de vijfde plaats. Ook leerlingen van de IS Hilversum hebben het heel goed gedaan, in de categorie ‘nieuwe scholen’ zijn de zeventien deelnemers van het ISH-team eerste geworden. 

“Bij het ATC heeft deelname aan de Wiskunde Olympiade een vaste plek in het onderwijsprogramma voor Wiskunde D”, vertelt ATC-wiskundedocent Quintijn Puite. “In de aanloop naar de echte wedstrijd worden enkele lessen besteed aan wedstrijdstrategieën en wordt geoefend met de opgaven van eerdere edities. Het is fantastisch om te zien dat dit zijn vruchten afwerpt, en we zijn als wiskundesectie dan ook meer dan trots op onze leerlingen.” 

(Tekst gaat verder onder de foto)


De Nederlandse Wiskunde Olympiade (NWO) is een jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren. Alle leerlingen uit klas 1 tot en met 5 (havo en vwo) met belangstelling voor wiskunde kunnen meedoen aan de eerste ronde. De speelse, maar uitdagende opgaven testen creativiteit en wiskundig inzicht. De NWO bestaat uit twee rondes en een finale bij de TU Eindhoven, gevolgd door een trainingsprogramma. De zes beste deelnemers gaan door naar de Internationale Wiskunde Olympiade.

Op het ATC hebben begin februari 46 bovenbouwleerlingen en acht onderbouwleerlingen meegedaan met de eerste ronde, die uit twaalf pittige opdrachten bestond. De bovenbouwleerlingen maakten de opdrachten op school en de onderbouwleerlingen deden dit thuis, onder toeziend oog van een surveillant.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Heerlijke ‘filmmarathon’ Marjoleins Dance Studio in Theater Gooiland Cultureel gisteren
Afbeelding
Gespreksgroep ‘Als genezing niet meer mogelijk is’ bij Viore Zorg 3 jul, 14:00
Logo
Afbeelding
Hilversumse drugsdealer: ‘Ik sprong in het diepe om mijn eigen boontjes te doppen, dat was niet slim’ Politie 2 jul, 11:00
Afbeelding
Amerikaanse grootmeester bespeelt Pierre Palla Concertorgel Cultureel 2 jul, 09:30
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Nienke Feenstra ‘Ik kan gewoon niet tegen onrecht, het zijn de zwakkeren waar ik me druk over maak’ Mensen 2 jul, 08:00
Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 16:02
Logo
Afbeelding
'Een werkdag van twaalf uur is echt geen uitzondering' Ook Hilversumse huisartsen zijn het spuugzat en laten van zich horen tijdens staking Zorg 1 jul, 15:00
Afbeelding
Kleintje Kunst in Hilversum is de gehele zomer weer Pleintje Kunst Cultureel 1 jul, 14:30
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief