De laatste Avondvierdaagse was in 2019.
De laatste Avondvierdaagse was in 2019. Foto: Bastiaan Miché

Hilversumse Avondvierdaagse gaat ook dit jaar niet door

Mensen

HILVERSUM - De Avondvierdaagse in Hilversum gaat net als in 2020 dit jaar niet door. De organisatie verwacht niet al begin juni een groot wandelevenement te kunnen organiseren.

In 2020 ging er eveneens een streep door de Avondvierdaagse vanwege de coronamaatregelen. Wel was men destijds al druk doende met de organisatie voor deze editie. Na jaren in Noord, zouden dit jaar voor het eerst in lange tijd de wandeltochten weer starten vanuit Anna’s Hoeve; bij Wasmeer. 

Maar dat feest gaat nu dus niet door. De maatregelen worden weliswaar versoepeld, maar juni is te vroeg. “Wij verwachten dat het begin juni nog niet mogelijk is om een evenement voor een groot aantal deelnemers te kunnen organiseren”, aldus voorzitter Pieter Dekkers. “We willen onze wandelaars en medewerkers een veilig evenement bieden en dat kunnen we dus niet garanderen wegens de maatregelen bij Covid-19.”

De organisatie kijkt daarom maar vast vooruit naar de Avondvierdaagse van 2022. Deze zal van 7 tot en met 10 juni plaatsvinden.

Uit de krant