Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Afscheidsroute Bibian Mentel gaat door Hilversum naar Crematorium Laren

Mensen

HILVERSUM - De afscheidsroute die de maandag overleden paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel (48) komende zaterdagmorgen zal afleggen, gaat vanaf de kruising van de Rading en Loosdrechtseweg via Hilversum naar Crematorium Laren. 

Dat heeft de Team Mentelity, die de uitvaart regelt, bekendgemaakt. De Loosdrechtse wordt zaterdag om 10.30 uur gecremeerd in Crematorium Laren (in Anna’s Hoeve). Om iedereen de kans te geven om waardig afscheid te nemen, wordt de route nu gedeeld. Op deze manier kan er een erehaag gevormd worden om Bibian een prachtige laatste herinnering mee te geven. Mensen die afscheid willen nemen van Mentel krijgen het verzoek om gespreid over de route plaats te nemen en de coronamaatregelen te respecteren. “Dus houd afstand en ben een beetje lief voor elkaar”, aldus Team Mentelity.

De stoet zal beginnen om 09.00 en wordt om 10.00 verwacht bij het crematorium. Het startpunt is de rotonde op de kruising van de Rading en de Loosdrechtseweg. Van daaruit rijdt men over de Noodweg, linksaf de Utrechtseweg op en dan linksaf over de Emmastraat. Vervolgens gaat de stoet rechtsaf het Achterom op, rechtsaf over de Schapenkamp en dan onder de Beatrixtunnel door via de Professor Kochstraat, Kleine Drift en Minckelersstraat richting het crematorium in Anna’s Hoeve.  

Bij de start van de uitvaart, is het verzoek aan ieder het terrein rondom het crematorium te verlaten. Na de ceremonie van Bibian zal een andere familie afscheid nemen van hun dierbare. “Het is de nadrukkelijke wens van Bibian en de familie dat ook zij alle ruimte krijgen”, schrijft Team Mentelity. “Houd je aan de de coronamaatregelen en behandel elkaar met respect en liefde. Laten we samen Bibian een prachtig, respectvol afscheid geven en de liefde die ze verdient.”

Uit de krant