Afbeelding

Lintjesregen 2021 in Hilversum: acht Leden en twee Ridders

Mensen

HILVERSUM - Door de coronamaatregelen vindt de jaarlijkse Lintjesregen niet, zoals gebruikelijk op de dag voor Koningsdag, plaats in de Burgerzaal van het Raadhuis. De gelukkigen krijgen nu thuis bezoek.

Komende woensdag en donderdag zal loco-burgemeester Karin Walters (burgemeester Pieter Broertjes verblijft momenteel in het ziekenhuis) de koninklijke onderscheiding bij hen uitreiken. De betrokkenen zelf zijn maandag al wel op de hoogte gesteld. Dit jaar zijn er in Hilversum acht Leden en twee Ridders in de Orde van Oranje-Nassau bijgekomen. 

Eén van de Ridders is Alexander Constantijn Walraad (Alexander) graaf van Limburg Stirum (64). Hij heeft nog niet zo lang geleden afscheid genomen als eigenaar en directeur van notariskantoor Van Limburg Stirum en in deze functie toonde altijd grote betrokkenheid voor de maatschappij en zijn medewerkers. Ook was hij mede-oprichter, vrijwilliger, adviseur fondsenwerving en van 1996 tot 2010 voorzitter van de Stichting ‘De Hof’, vrijwilliger bij de Ingeborg Douwes Stichting en bestuurslid van de Stichting Schoonoord. Daarnaast zette de Hilversummer zich onder meer in bij Rotary Club Hilversum, Viore, de Stichting Wereldouders, de Speelgoedbank Hilversum en Kinderboerderij De Hertenkamp. 

Grasbaankoers
De tweede Ridder is Thomas Martinus Johannes (Tom) van Eijden (77). Deze voormalig eigenaar van Bouwbedrijf van Eijden B.V. is vooral bekend binnen de paardensport. Naast zijn inzet voor drafcentrum Hilversum en vervolgens Alkmaar, is hij ook initiatiefnemer, organisator en eindverantwoordelijke van de jaarlijkse Grasbaankoers in de Hilversumse Meent. Om die reden kreeg hij in 2019 al de gemeentespeld (zie foto hieronder) uitgereikt.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Foto: Bastiaan Miché

Dan de Leden. Dat zijn allereerst Roeland Willem Cornelis (Roel) Blaak (81) voor zijn betrokkenheid binnen Golfclub ‘t Jagerspaadje en Hermanna Roelina (Herma) Bosma (68) als ‘onmisbaar lid’ van en voor de Protestantse Gemeente Hilversum en met name voor de Bethlehemkerk. Bijzonder is ook dat een echtpaar allebei een lintje mag ontvangen. Maar in het geval van Stefanus Jacobus de Hiep (78) en Martha de Hiep – Turksma (74) kan het ook haast niet anders. Zij verrichten namelijk beiden dezelfde bijzondere verdiensten, namelijk het pleegouderschap voor een meervoudig beperkt meisje: Jasmin. een pleegdochter die zowel lichamelijk- als geestelijk zwaar gehandicapt is, met een uitermate tragische achtergrond.

Verder ontvangt Christiana Costella (Christa) Streutker -Korpershoek (57) een koninklijke onderscheiding. Zij is al jarenlang als vrijwilliger al betrokken bij de peuterspeelzaal en ook de Protestantse Wijkgemeente Hilversum. Ook tot Lid is benoemd Wilhelmina Jacoba Johanna (Wil) Drenth – Oorebeek (85), een ‘bevlogen’ pastoraal medewerkster voor de Regenboogkerk in Hilversum. Ook zijn benoemd Helen Sluijter (51) voor haar vrijwilliger werkzaamheden bij onder meer de brandweer, het Rode Kruis en Theatergroep Fusie en tot slot Roland Willem (Roland) Kessel (61), een verenigingsman met een groot hart voor muziekvereniging Jong Beatrix.

Uit de krant