Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Voorzichtig optimisme over herstel burgemeester Pieter Broertjes

Mensen

HILVERSUM - De behandeling in het ziekenhuis van encefalitis (hersenontsteking) bij burgemeester Pieter Broertjes slaat aan. Er zijn tekenen van herstel en vooruitgang zichtbaar.

Dat meldt de gemeente in een persbericht. “De behandeling wordt voortgezet en zodra mogelijk wordt er gestart met de revalidatie. Het volledige herstel van de burgemeester blijft, volgens zijn artsen, onveranderd op minimaal twee maanden staan.”

Vorige week werd bekend dat Broertjes een hersenontsteking heeft. Sindsdien kreeg de gemeente honderden reacties. Ook kwamen er veel mensen naar de Sint Vituskerk aan de Emmastraat om steun te betuigen en voor de burgervader te bidden.

(Tekst gaat verder onder de foto)


 © Foto Miché / Bastiaan Miché

De familie heeft afgelopen weekend de kerk bezocht en is diep geraakt door de vele kaarten, kaarsjes en bloemen die zij daar aantroffen. “We hebben alle kaarten meegenomen. De burgemeester wil iedereen ongelofelijk bedanken voor de vele steunbetuigingen. Elke steunbetuiging geeft de burgemeester, maar ook ons als familie, daadwerkelijk steun en kracht”, aldus de echtgenote van de burgemeester.

Bewoners kunnen nog steeds kaarten en brieven voor de burgemeester naar de gemeente sturen, postbus 9900, 1201 GM Hilversum. 

Uit de krant