Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Stichting Hilversum Inclusief gaat regionaal; ook buurgemeenten aan de slag met LHBTI

Mensen

HILVERSUM - Nu Hilversum als regenbooggemeente met succesvolle activiteiten als de Rainbow week steeds meer op de kaart staat, vinden de initiatiefnemers het tijd voor een volgende stap het LHBTI-beleid. En dus is er nu de ‘Stichting Gooi en Vechtstreek Inclusief’. 

Doel van de stichting is om invulling te geven aan het ‘lokale regenboogbeleid ter bevordering van de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI-personen in de Gooi- en Vechtstreek’. Na Hilversum moeten ook de gemeenten Gooise Meren, Wijdemeren en Huizen met dit thema aan de slag gaan. 

Op 15 juni 2021 wordt stichting Gooi & Vechtstreek Inclusief bekend gemaakt, tijdens een livestream uitzending van de talkshow ‘koffie verkeerd’. “Wij zijn blij dat de stichting wordt opgericht”, aldus voorzitter Marco Altena van de nieuwe stichting. Hij geeft aan dat de activiteiten rondom de Rainbow week voor een belangrijk deel door de gemeente werden georganiseerd in samenwerking met de werkgroep Hilversum Inclusief. Met het oprichten van de stichting is er een volgende stap gezet, zodat deze activiteiten er ook in de toekomst blijven en zelfs worden uitgebreid. “Niet alleen in Hilversum, maar ook in de buurgemeenten.”

De stichting zal tevens naar buiten treden onder de namen Hilversum Inclusief, Huizen Inclusief, Wijdemeren Inclusief, Gooise Meren Inclusief en eventueel andere vergelijkbare plaatselijke of regionale namen. Uit iedere gemeente die deelneemt zijn vrijwilligers actief (vertegenwoordigd in een adviesgroep). Betrokken inwoners kunnen zich melden en aansluiten bij deze groepen. ● Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar info@gooienvechtstreekinclusief.nl 

Deze uitzending van ‘koffie verkeerd’ wordt live vanuit cafe Brabant (het enige gay cafe in Hilversum) uitgezonden en is te volgen via https://www.cafe-brabant.nl/hilversum-inclusief.html. Tijdens deze uitzending worden de voorlopige plannen van de stichting bekend gemaakt. Daarnaast zijn ook enkele wethouders, waaronder Karin Walters, uit de betrokken gemeenten aanwezig.

Uit de krant