Afbeelding
Foto: Gemeente Wijdemeren.

Echtpaar krijgt koninklijke onderscheiding voor jarenlange inzet doven en slechthorenden

Mensen

NEDEHORST - Een feestelijk moment voor het echtpaar Scheffel. Ineke Scheffel-Maurer en Lex Scheffel werden vrijdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Loco-Burgemeester Jan Jaap de Kloet van Wijdemeren reikte de koninklijke onderscheidingen uit in het Dorpshuis van Nigtevecht. Zij krijgen deze onderscheiding voor hun jarenlange inzet doven en slechthorenden in Nederland en daarbuiten.

Ineke Scheffel-Maurer en Lex Scheffel zijn een begrip in de wereld van mensen die plotseling of meer geleidelijk doof zijn geworden. Mevrouw Scheffel is door haar eigen beperking ervaringsdeskundige en van grote waarde voor het lotgenotencontact. Zij zet zich strijdbaar en positief in voor de integratie van de zogenaamde Plots- en Laatdoven en het tegengaan van eenzaamheid. 

Bijvoorbeeld door het organiseren van themaweekenden, cursussen, belangenbehartiging en fondsenwerving voor de Stichting Plots- Laatdoven (SPL). Samen met haar echtgenoot startte zij in 1994 het Lex Scheffers Fonds.

Lex Scheffers verbond zijn naam aan het fonds om door middel van het lopen van marathons geld in te zamelen voor de activiteiten van de stichting. Hij liep onder andere drie keer de marathon van New York. Van de eerste opbrengst in 1994 kocht de stichting een computer. Mede hierdoor kon de SPL zich snel ontwikkelen tot een serieuze landelijke organisatie. Het 25-jarig bestaan in 2014 had zelfs een internationaal karakter.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief