Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Familie slachtoffer ongeval Ehrlichstraat naarstig op zoek naar getuige

Mensen

HILVERSUM - Wat is er nu precies gebeurd op woensdag 9 juni rond 15.40 uur op het kruispunt Ehrlichstraat - Lorentzweg? Die vraag moet beantwoord worden voor de familie van het 17-jarige slachtoffer.

Op Facebook heeft de familie van de Hilversumse maandag via verschillende kanalen een oproep gedaan om in contact te komen met een ooggetuige. Ibrahim, de vader van het slachtoffer (Dilek), vertelt dat een kennis van hem eigenlijk per toeval vlak na het ongeval ter plekke was op het kruispunt bij de Kleine Drift en de Minckelersstraat. Daar zou een vrouw met een donkere sluier een één-op-één-gesprek hebben gevoerd met de automobiliste. 

Geen remsporen
Naar verluidt, zo is ook in de oproep op Facebook te lezen, zou Dilek de weg niet over hebben gestoken. Zij zou zijn aangereden terwijl zij stond te wachten op het fietspad. Daar zou de automobiliste, een 58-jarige vrouw uit Naarden, haar geschept hebben. “Misschien was ze de controle over het stuur kwijt of misschien was de bestuurster iets anders aan het doen in de auto. Er zijn ook geen remsporen gevonden”, aldus Ibrahim, die vooral wil weten hoe het ongeval heeft kunnen plaatsvinden.

Vandaar ook dat meerdere mensen maandag de oproep hebben gedeeld op het al genoemde sociale medium. Ibrahim hoopt dat de vrouw met de donkere sluier haar verhaal wil vertellen bij de politie. “Dat is heel belangrijk”, benadrukt hij. En het liefst op korte termijn. Het vermoeden is er dat deze ooggetuige in de buurt woont van de plaats van het ongeval. Zij stond daar namelijk met een karretje vol boodschappen. “We denken dat ze ergens in Oost of Zuidoost woont.”

UMC ziekenhuis
Bijna drie weken geleden vond het ongeval plaats. Dilek, die zwaargewond raakte, ligt nog altijd in het UMC ziekenhuis. Volgens Ibrahim is zij lichamelijk in orde. Inmiddels is zij van de beademing en het infuus af. Naar eigen zeggen ‘zit het vooral in haar hoofd’. Zij heeft tot nu toe nog op niets gereageerd. Voor het gezin zijn het heel zware tijden en is het vooral de vraag in hoeverre het goedkomt.

De politie kon nog niet reageren op vragen van de Gooi en Eembode over onder meer de getuigenoproep en de stand van zaken van het onderzoek. 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Hilversumse stichting zet zich al 65 jaar in voor wereld zonder armoede Mensen 1 jul, 10:20
Afbeelding
Lees gratis Gooi en Eembode Extra ter ere van de Dag van de Huis-aan-huiskrant Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Politie gaat uit van brandstichting bij autobrand Bussumergrintweg Update 30 jun, 16:45
Afbeelding
Ruim 1.400 nieuwe appartementen in Hilversum erbij Buurt / wijk 30 jun, 15:30
Logo
Afbeelding
Aanbieder Check zal gefaseerd 200 tweewielers aanbieden Behalve de gifgroene is er nu ook de paars-witte elektrische deelscooter in Hilversum Bedrijven 30 jun, 14:00
Logo
Afbeelding
'Na vijf jaar is het tijd voor weer wat anders', aldus eigenaar Baki Cinar Uit zijn voegen barstende BAAK sluit deuren Mensen 30 jun, 11:00
Afbeelding
De wolf op bezoek Column GNR 30 jun, 08:45
Logo
Afbeelding
Ook geen stoplichten met drukknopjes of extra zebrapaden Moet 30km-zone rondom scholen de standaard regel zijn? Nee, vindt het Hilversumse college Politiek 29 jun, 19:00
Voorproefje Gooieneembode Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief