Café 't Tolhuis dinsdagmiddag.
Café 't Tolhuis dinsdagmiddag. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nieuwe eigenaar ‘t Tolhuis overleden: heropening café maand uitgesteld

Mensen

HILVERSUM - De nieuwe eigenaar van het Hilversumse café ‘t Tolhuis, de pas 27-jarige Max Epskamp, is maandag plotseling overleden. De heropening van het café aan de Soestdijkerstraatweg is daarom een maand uitgesteld en is nu op vrijdag 1 oktober. 

“Zijn overlijden is een enorm grote klap en valt enorm zwaar bij mij en ons hele team”, aldus mede-eigenaar Patrick Lommers op de website van het café. “We zijn allemaal diep geraakt en kapot hiervan. Om deze reden zult u begrijpen dat café het Tolhuis haar opening gaat uitstellen tot vrijdag 1 oktober.  Vanaf dan gaan we in herinnering aan Max een Tolhuis neerzetten zoals ook hij het gewild zou hebben.”

Lommers, tevens eigenaar van ‘t Bonte Paard in Laren, Moeke Spijkstra in Blaricum, Café Moeke in Hollandse Rading en Ome Ko in Muiden, was samen met Epskamp ‘t Tolhuis-avontuur aangegaan en uiteindelijk zou laatstgenoemde de zaak runnen. “Maar dit heeft echt niemand zien aankomen”, vertelt hij. “Het is echt verschrikkelijk. Komende zondag zouden we een proefstart maken. De voorbije drie en een halve maand heb ik heel nauw met hem samengewerkt. Ik heb naast hem gestaan. We hebben gelachen. Dit is echt verschrikkelijk.”

Lommers kent Epskamp als sociale jongen, een goede voetballer bovendien, en iemand die altijd al verliefd was op ‘t Tolhuis. “Daarom kocht ik het. Ik sta ook echt met mijn bek vol tanden.”

Uit de krant