Afbeelding
Foto: Bart de Boed

In Hilversum ingezamelde goederen voor Afghaanse vluchtelingen nu op hun plek

Mensen

HILVERSUM - De in Hilversum ingezamelde goederen lagen enige tijd in een loods in Almere, maar sinds kort zijn alle zakken vol kleding en speelgoed daadwerkelijk overgebracht naar een noodopvangkamp voor Afghaanse vluchtelingen in Nijmegen. 

Initiatiefnemer Bart de Boed denkt aan een aantal van zo’n duizend zakken. Eind september hield deze Hilversummer een inzamelingsactie voor Afghaanse vluchtelingen in Zalencentrum De Akker, naast de Sint Vituskerk, aan het Melkpad. Mensen doneerden die dag massaal. “We mochten het daar een week laten staan. Vervolgens is het overgebracht naar Almere. Het paste allemaal in een vrachtwagen, maar het was wel echt heel veel.”

De Boed benadrukt dat zijn actie deel uitmaakt van iets veel groters en andere mensen elders in het land er veel meer tijd en energie in hebben gestoken. Eigenlijk hield zijn rol na de inzameling in Hilversum wel zo’n beetje op. Zo zijn er van alle ingezamelde kleding en speelgoed in speciale tassen pakketjes samengesteld voor de betreffende gezinnen (zie foto hieronder). “Er is gekeken wat die gezinnen nodig hebben en wat bijvoorbeeld hun kledingmaten zijn”, vertelt de Hilversummer. “Tientallen vrijwilligers zijn daar een paar weken mee bezig geweest. En nu is het uitgedeeld aan de mensen.”

(Tekst gaat verder onder de foto)

Hoewel zijn rol na de inzameling van eind september dus zo’n beetje klaar was, bleef De Boed wel nauw betrokken. “Je wilt toch weten waar het terecht komt en voelt je toch ook verantwoordelijk voor de spullen die de mensen destijds massaal doneerden. Ik denk ook dat daarom de actie een succes was. De mensen wisten dat het voor mensen hier was en dus goed terecht zou komen.”

Zie ook: Tassen vol bij kledinginzamelingsactie in Hilversum voor Afghaanse vluchtelingen

Uit de krant