Amin Usman met drie medewerkers Linda, Elisabeth en Sabine in Boekhandel Voorhoeve.
Amin Usman met drie medewerkers Linda, Elisabeth en Sabine in Boekhandel Voorhoeve. Foto: Bastiaan Miché

Amin Usman Hilversummer van het Jaar

Mensen

HILVERSUM - Voor eigenaar Amin Usman van Boekhandel Voorhoeve was 2021 een bijzonder jaar. Hoogtepunt was natuurlijk de gewenste verhuizing naar het C&A-gebouw, dieptepunt was (uiteraard) de lockdown. Maar bij de pakken neerzitten was voor deze ondernemer geen optie.

Voor de Gooi en Eembode een belangrijke reden om Usman uit te roepen tot Hilversummer van het Jaar. Hij reageert opgetogen als hij de prijs krijgt uitgereikt, een dag na het ingaan van de harde lockdown, maar geeft tevens toe dat het soms ook wel ‘lastig was om positief te blijven’. En misschien is deze prijs ook wel voor alle lokale ondernemers in Hilversum. Het is echter voor een groot deel aan Usman te danken dat Hilversum beschikt over zo’n prachtige boekenzaak die bovendien nog veel meer is dan alleen een plek om boeken te kopen.”

En sinds de nieuwe winkel de deuren heeft geopend, afgelopen voorjaar, gaat het eigenlijk heel goed. In de zaak werken zo’n twintig medewerkers. De reacties van bezoekers zijn bijna allemaal integraal lovend, vertelt Usman. “Mensen vinden het gaaf dat Hilversum zoiets heeft. En dit pand trekt heel veel nieuwe mensen. Jeugd vooral. We zijn opener, toegankelijker. Mensen vinden de omgeving stoer. Het heeft niks weg van een stoffige boekhandel.”

Zie ook: ‘2021 was een jaar van extremen’

Uit de krant