Afbeelding
Foto: Lions Venray

Aspergeverkoop voor goede doel zaterdag in centrum Hilversum

Mensen

HILVERSUM - Een jaarlijkse traditie in Hilversum op de dag voor Moederdag: de Lions uit Venray komen zaterdag 7 mei opnieuw met hun Noord-Limburgse asperges naar het centrum. 

Hilversum is één van de zes gemeenten in het land waar de asperges vanaf 9.00 uur worden verkocht om daarmee geld in te zamelen voor het goede doel: jongeren met niet aangeboren hersenletsel van de Daan Theeuwes stichting. Elk jaar kunnen steeds meer jongeren, met deze handicap door vrijwilligers begeleid worden in een speciaal opvanghuis.

Het doel is de jongeren weer geleidelijk in hun eigen bekende omgeving en de maatschappij hun plaats te laten hervinden, aldus Koos de Schipper van Lions Club Venray. “Een moeilijk en langdurig proces waarbij zorgverleners en vrijwilligers onmisbaar zijn en waarbij de nodige hulpmiddelen ingezet worden. Het succes van voorgaande jaren, de waardering van het koperspubliek voor de kwaliteit en het goede doel, deed de Lions wederom besluiten om met hun kakelverse Noord-Limburgse Asperges in alle vroegte weer naar Hilversum te komen.” 

Uit de krant