Afbeelding
Foto: gemeente Gooise Meren

Hilversummers kunnen energietoeslag nu aanvragen

Mensen

HILVERSUM - De gemeente Hilversum heeft inmiddels de eenmalige energietoeslag voor uitkeringsgerechtigde inwoners uitbetaald. Nu zijn de inwoners met een (gezamenlijk) besteedbaar inkomen tot 120 procent van het wettelijk sociaal minimumloon aan de beurt. 

Zij kunnen vanaf vandaag zelf de eenmalige energietoeslag van 800 euro aanvragen. Alleenstaanden komen in aanmerking als het netto (gezamenlijk) maandinkomen, inclusief vakantiegeld, niet meer is dan 1.310 euro (vanaf 21 jaar tot AOW-leeftijd) of 1.455 euro (vanaf AOW-leeftijd). Voor gehuwden/samenwonenden gaat het om 1.871 euro (vanaf 21 jaar tot AOW-leeftijd) en 1.971 euro (vanaf AOW-leeftijd).

Aanleiding voor de toeslag is dat de kosten voor energie de afgelopen tijd enorm zijn gestegen. Om de huishoudens met een laag inkomen te helpen, heeft het Rijk geld vrijgemaakt voor een eenmalige toeslag. Wethouder Annette Wolthers is blij met de uitkering en roept iedereen in Hilversum die denkt voor deze toeslag in aanmerking te komen, ‘dringend op’ de gemeentelijke website te bezoeken en de energietoeslag aan te vragen.

Inwoners die op 31 maart 2022 een uitkering hebben ontvangen op basis van de Participatiewet, de wet Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW, IOAZ of BBZ) hebben het bedrag van 800 euro al op hun rekening ontvangen. Inwoners die een uitkering hebben op basis van de kostendelersnorm hebben nog geen toeslag gekregen. Zij kunnen zelf de energietoeslag aanvragen

Uit de krant