Al eerder stonden medewerkers van de Voedselbank Gooi & Omstreken in de AH Kerkelanden.
Al eerder stonden medewerkers van de Voedselbank Gooi & Omstreken in de AH Kerkelanden. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Winkelactie Voedselbank G&O in AH Kerkelanden

Mensen

HILVERSUM - Vrijwillige medewerkers van de Voedselbank Gooi & Omstreken staan komende vrijdag en zaterdag bij de Albert Heijn in Kerkelanden. Het doel is om zo veel mogelijk houdbare producten in te zamelen voor de voedselpakketten. 

Regelmatig staat de voedselbank in winkels of supermarkten. Tijdens deze winkelacties krijgen klanten van de supermarkt de vraag om één of meer producten die nodig zijn te kopen en deze af te geven bij het inzamelpunt in de winkel. “Zo worden de voorraden van deze producten op peil gehouden”, aldus de voedselbank in een persbericht. “Zeker nu er een forse stijging is van het aantal uitgegeven pakketten is deze hulp hard nodig.”

Dat er nu meer pakketten worden uitgegeven, komt onder meer door de komst van vluchtelingen uit de Oekraïne. Daarnaast zijn er steeds meer huishoudens die hulp nodig hebben nu de prijzen van voedsel en energie stijgen. 

Iedereen die niet meer voldoende overhoudt voor de boodschappen na het betalen van de vaste lasten, kan bij de voedselbank terecht. De voedselbank kijkt niet naar bezittingen, zoals een eigen auto of huis, alleen naar het inkomen en de vaste lasten. Ook mensen zonder schulden kunnen er terecht. “De voedselbank probeert juist te voorkomen dat mensen in de schulden raken.” 

Op de website www.voedselbankgooi.nl staat een rekenvoorbeeld, waarmee mensen zelf kunnen kijken of zij in aanmerking komen voor een voedselpakket. 

Uit de krant