“Zet de bewoners aan het werk, want ook dat is zingeving”

Burgemeester bezoekt NH Hotel, nu opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

17 jun 2022, 16:00 · leestijd 5 minuten Mensen
Burgemeester Han ter Heegde speelt ping pong tegen een Oekraïense jongen op zes tegen elkaar geschoven koffietafeltjes. Voordat hij het pand verliet, vroegen de Oekraïense kinderen of hij nog eens een potje wilde komen spelen, maar dan op een echte pingpongtafel. De burgemeester beloofde de lokale pingpongvereniging daarover aan te schieten.
Burgemeester Han ter Heegde speelt ping pong tegen een Oekraïense jongen op zes tegen elkaar geschoven koffietafeltjes. Voordat hij het pand verliet, vroegen de Oekraïense kinderen of hij nog eens een potje wilde komen spelen, maar dan op een echte pingpongtafel. De burgemeester beloofde de lokale pingpongvereniging daarover aan te schieten. Foto: © Bob Awick

Burgemeester Han ter Heegde bezocht donderdag de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in het voormalige NH Hotel in Naarden. Terwijl de parkeerplaats voor het hotel een soort ‘Concours d’Elegance’ is voor Tesla-modellen, die vanaf de A1 geruisloos het terrein opdraaien om bij een van de 32 ‘superchargers’ hun batterij op te laden, kwam de burgemeester, zoals gebruikelijk, in alle bescheidenheid op de fiets.  

Het voormalige NH hotel -‘Locatie IJsselmeerweg 3’, zoals de locatiemanager het noemt- is de grootste opvanglocatie van Gooise Meren. Precies een maand geleden kwam hier de eerste groep Oekraïners aan. Inmiddels zitten er meer dan 100 en de komend..