De nieuwe kindergemeenteraad en burgemeester Van den Top.
De nieuwe kindergemeenteraad en burgemeester Van den Top. Foto's: Gemeente Hilversum/Studio Kastermans

Nieuwe kindergemeenteraad van Hilversum telt zestien leden

Mensen

HILVERSUM - Zestien kinderen van acht basisscholen verzamelden zich woensdag in de raadzaal van het Hilversumse raadhuis. Het komende schooljaar vormen zij de kindergemeenteraad. 

Alle kinderen legden de belofte af. Burgemeester Gerhard van den Top en kinderburgemeester Fien Bakx installeerden samen deze nieuwe kindergemeenteraad. “Ik vind het super dat jullie hier je tijd en energie voor vrij maken, naast alle andere dingen die jullie al te doen hebben en de stap nemen om, samen met mij, de kindergemeenteraad vorm te geven”, aldus Van den Top. 

Wat in de ‘grotemensenraad’ niet kan gebeurt bij de kinderen wel: de kinderburgemeester is óók lid van de kindergemeenteraad. Toen het de beurt was aan Fien, nam loco-kinderburgemeester Isabella Hindriks (basisschool De Wilge) even het stokje van haar over om Fiens verklaring te tekenen, samen met de burgemeester.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

De burgemeester én de kinderburgemeester.

De kinderen hebben enorme zin om nu aan de slag te gaan. En dat is maar goed ook, want de eerste activiteiten dienen zich al aan. Op 12 oktober komt de kindergemeenteraad weer samen in het raadhuis. Ze denken dan mee over hoe hun ideale Hilversum er uit zien. 

De acht basisscholen die meedoen aan de kindergemeenteraad 2022-2023: Avonturijn, Elckerlyc, Fabritiusschool, Hilversumse Schoolvereniging (HSV), Jenaplan de Wilgetoren, Lorentzschool, Violenschool en De Wilge.

Uit de krant