Kees en Ans WIjnands zijn al tien jaar vrijwilliger bij de voedselbank en namen de cheque in ontvangst.
Kees en Ans WIjnands zijn al tien jaar vrijwilliger bij de voedselbank en namen de cheque in ontvangst. Foto: Nezia Zuidema

‘Team Oliebol’ scoort 5.000 euro voor Voedselbank in Hilversum

Mensen

HILVERSUM - De oliebollenactie van De Verbinding voor de Voedselbank in Hilversum is een groot succes geworden. De uiteindelijk opbrengst was maar liefst 5.000 euro. Zaterdag werd de bijbehorende cheque overhandigd. 

Het officiële en tevens feestelijke moment vond plaats in Het Kompas, voorheen de Pniëlkerk, aan de Van Ghentlaan in Hilversum. In de aanloop naar de jaarwisseling stonden vrijwilligers van Team Oliebol, zoals de initiatiefnemers zichzelf noemden, dagenlang buiten deze locatie oliebollen te bakken voor het goede doel. 

Uiteindelijk zijn er zo’n 14.000 oliebollen gebakken, aldus teamlid Nezia Zuidema, waarvan er 2.900 naar de Voedselbank gingen. Ook is een flink aantal weggegeven aan onder meer verzorgingshuizen, het ziekenhuis, de vluchtelingenopvang aan de Heuvellaan en de Cocon. Het verkochte deel leverde 5.000 euro op. Kees en Ans WIjnands zijn al tien jaar vrijwilliger bij de voedselbank en namen zaterdag de cheque in ontvangst.

De Verbinding is een christelijke geloofsgemeenschap die bestaat uit Het Kompas en De Schuilhof. Het oliebollen bakken voor het goede doel begon al in 2014, toen bij de Jumbo aan de Larenseweg. Vorig jaar begon Team Oliebol bij Het Kompas.


Uit de krant