De vrijwilligers maakten stapelbedden gereed voor de 500 Oekraïense oorlogsvluchtelingen.
De vrijwilligers maakten stapelbedden gereed voor de 500 Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Foto's: Aangeleverd

Grote groep vrijwilligers aan de slag in nieuwe opvanglocatie in Hilversum voor Oekraïense vluchtelingen

Mensen

HILVERSUM - Een grote groep enthousiaste vrijwilligers kwam afgelopen weekend bijeen op de opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Anton Philipsweg. De ruim 35 vrijwilligers maakten 200 stapelbedden gereed die over drie etages van het gebouw worden verdeeld voor de toekomstige bewoners.

Na een oproep op social media, dat binnen kerken en sportverenigingen werd gedeeld, meldden vele bewoners uit Oost zich direct aan. Ondanks de start van de voorjaarsvakantie.

Ook jongeren kwamen met hun ouders mee, om de handen uit de mouwen te steken. “Er was een geweldige opkomst die de gedeelde betrokkenheid van Hilversummers voor de verwachte komst van de nieuwe bewoners laat zien”, aldus vrijwilligerscoördinator Liliane van der Hoeven. “Tijdens het sjouwen en klussen raak je met anderen aan de praat en dat zorgt voor ook een mooie verbinding.”

De Philipslocatie zal huisvesting bieden aan 500 Oekraïense oorlogsvluchtelingen. De bouwwerkzaamheden van de opvanglocatie zijn nog in volle gang en duurt naar verwachting tot eind maart. Om deze niet te verstoren, stond de beddenactie afgelopen weekend gepland. De harde werkers werden als dank voor hun hulp door de beddenleverancier getrakteerd op pizza. 


Uit de krant