Deze Hilversummers kregen een lintje.
Deze Hilversummers kregen een lintje. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Elf Hilversummers gedecoreerd tijdens Lintjesregen 2023

Mensen

HILVERSUM - Tijdens de traditionele lintjesregen zijn woensdag elf Hilversummers onderscheiden. Tien van hen kregen hun lintje opgespeld in de Burgerzaal in het raadhuis. Vier inwoners zijn benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau, zeven ontvingen de onderscheiding Lid in de orde van Oranje-Nassau. 

Gerrit Vreugdenhil (Ridder) heeft een enorme staat van dienst. Na zijn aantreden bij ROC Amsterdam- Flevoland raakte de school in een crisis. Door zijn kundig aanpak is de school de crisis te boven gekomen en dat zorgde ervoor dat hij regelmatig werd gevraagd om zware financiële problemen in mbo-sector op te lossen. Tevens was Vreugdenhil lid van de mbo-raad, lid van de regiegroep omtrent regiobijeenkomsten en lid van de stuurgroep benchmark. Sinds 2018 was hij ook lid van de Datacoalitie Datagedreven Onderzoek MBBO. 

Verder zette hij zich onder andere jarenlang in voor de samenwerkingsgemeente CGKv De Verbinding, was zes jaar voorzitter van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, sectorkamer zakelijke dienstverlening en veiligheid en hij zet zich al acht jaar in als vicevoorzitter van de Raad van Commissarissen bij Stichting Stadgenoot. 

Hennie Hartsink - van IJzerloo (Ridder) is vanaf 1 juli 1997 buitengewoon ambtenaar van de burgerlijk stand. Gedurende de afgelopen 28  jaren heeft ze al vele Hilversummers in de echt mogen verbinden. Naast deze functie was ze bijna 30 jaar als docent Recht in het deeltijdonderwijs verbonden aan de Hogeschool Rotterdam. Bij Stichting Nefrovisie werd ze ambtelijk secretaris en operationeel manager. Hiernaast deed Hartsink- van IJzerloo vrijwilligerswerk: bij de Hilversumse Montessorischool Vereniging, het regionaal samenwerkingsverband rondom de Annie MG Schmidt school in en als vertrouwenspersoon bij Filmtheater Hilversum.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Als hoofddocent en hoogleraar aan de Katholieke Theologische Universiteit Utrecht en Faculteit Katholieke Theologie van de Tilburg University heeft Marcel Poorthuis (Ridder) tot zijn pensionering in 2021 een belangrijke bijdrage geleverd aan de leerstoel Interreligieuze Dialoog. Ook is hij dertig jaar verbonden aan ‘SamenKerk’, het bisdomblad van het Bisdom Haarlem-Amsterdam. Als voorzitter van Stichting PaRDeS is hij vele jaren het gezicht van de stichting die zich ten doel stelt Joodse wijsheid toegankelijk te maken voor een breed publiek. Daarnaast schreef Poorthuis een aantal boeken ten behoeve van donateursacties. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

In het dagelijks leven is Rob Borchers (Lid) werkzaam bij de NOS als financieel medewerker. Daarnaast heeft hij zich ruim twintig jaar ingezet voor de Speeltuinvereniging Het Erfgooierskwartier. Via zijn vrouw Corrie raakte hij als vaste vrijwilliger betrokken bij de speeltuin en in 2002 werd Borchers er penningmeester. Borchers is ook vrijwilliger bij NL-doet en hij is betrokken bij het project met de Klimopschool voor de zorg en aanschaf van materiaal. 

Wilma Fennema-Steman (Lid) is ruim 24 jaar werkzaam als pedagogisch medewerkster van peuterspeelzaal Ienie Mienie in Hilversum. Zij wordt omschreven als heel betrokken, met het hart op de juiste plek, en zet zich in voor kwetsbare buurtbewoners. Ook Fennema-Steman is ruime tijd vrijwilliger bij de Erfgooieersspeeltuin, waarvan ze sinds 2005 voorzitter is. Ook is Fennema-Steman betrokken bij de samenwerking om de pedagogische burgermaatschappij in de wijk te verbeteren en bij activiteiten om ouders elkaar informeel te laten ontmoeten.

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Lintjesregen 2023 Hilversum - © Foto Miché / Bastiaan Miché

Een begrip bij Rugby Club Hilversum is Henk van der Kamp (Lid), beter bekend als Ome Henk. Sinds 1990 zet Van der Kamp zich wekelijks vele uren in, geen klus is hem te gek en voor de club is hij dan ook onmisbaar. Dit deed hij tot zijn pensioen in 2003 zelfs naast zijn baan als facilitair medewerker van de firma Verhoog op het Comenius College. Sinds 2000 is Van der Kamp ook actief als vrijwilliger bij volkstuinvereniging De Oude Stee, waar hij zich inzet voor het onderhoud en aanleg van algemene ruimtes. 

De volgende die een lintje opgespeld krijgt, is Edwin de Kok. Op 1 augustus 1989 maakte hij zijn allereerste parachutesprong. Sinds die sprong is hij niet meer weg te denken bij parachutistenvereniging Skydive Hilversum, waar hij bekendstaat als ‘Kokkie’. Naast zijn reguliere functie als service-manager bij Het Keukenmagazijn, heeft hij zich jarenlang ingezet voor de parachutesport. Als vrijwilliger staat hij vele diensten ingeroosterd en is De Kok doorgegroeid van hulpinstructeur tot clubdocent. 

(Tekst gaat verder onder de foto.)


Lintjesregen 2023 Hilversum - © Foto Miché / Bastiaan Miché

Een verrassing voor Mieke van der Veen (Lid), die dacht alleen te komen zingen met het koor. Zij is al jarenlang betrokken bij de Bethlehemkerk waar ze op vele fronten actief is. Ook schrijft Van der Veen het blad voor de gemeenteleden van de kerk, de Kerkbrink. Naast haar werkzaamheden voor de kerk, zet ze zich ook in voor twee goede doelen. Stichting Charismatische Organisatie Echo en Stichting voor Mensenrechten Vrienden waar ze steun en troost biedt. Daarnaast is Van der Veen nog mantelzorger voor haar buurvrouw en biedt ze hulp aan een jong familielid.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

 
© Foto Miché / Bastiaan Miché

Piet Zunneberg (Lid) heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger op diverse fronten. Zo was hij trainer bij de Gooise Volleybal Club, bekleede hij een bestuursfunctie bij de dr. H. Bavinckschool en verrichtte jarenlang verschillende werkzaamheden voor het Christelijk Mannenkoor Immanuël. Al tien jaar zet hij zich in voor de Bethlehemkerk, als ambtsdrager bij avondmaalvieringen in zorgcentrum Zuiderheide en in de Bethlehemkerk, bij uitvaarten, als ouderling, als hulpkoster, als chauffeur en als manusje-van-alles. 

Een expert op het gebied van de media wordt ze genoemd, Irene van Dijk- te Dorsthorst (Lid). Al dertig jaar verzorgt zij als gastvrouw rondleidingen en presentaties voor Beeld en Geluid. Hiernaast ondersteunt ze al jaren haar collega’s bij het archief met archiveren, ontdubbelen en uitzoeken van collecties, waaronder de zogeheten knipselcollectie over mediapersoonlijkheden en de vele jaarverslagen, fotosheets, historische radiotijdschriften en omroepgidsen. 

Uit de krant