De vriendinnen Sita en Sharon blijken zussen van elkaar te zijn.
De vriendinnen Sita en Sharon blijken zussen van elkaar te zijn.
Video

Sharon ontdekt via app-groep dat ze een zus heeft

  Mensen

HILVERSUM - Een opmerkelijk verhaal is het zeker: de uit Sri Lanka geadopteerde Hilversumse Sharon ter Wee (34) heeft ontdekt dat ze een zus heeft. Niet aan de andere kant van de wereld, maar gewoon in Den Haag. 

Sharon en Sita leerden elkaar kennen via een WhatsApp-groep met andere geadopteerden uit Sri Lanka. Ze hadden meteen een klik en oneindig veel gespreksstof. Na veel praten spraken ze af op Schiphol en daar werd al snel veel duidelijk. De twee bleken heel veel op elkaar te lijken, van hetzelfde eten te houden, hetzelfde leuk te vinden en hebben daarnaast ook nog eens exact dezelfde lach. "Op een gegeven moment zei ik tegen haar: volgens mij voel je nu dit en dit. Dat bleek precies te kloppen", vertelt Sharon voor de camera van NH. 

Vanwege alle overeenkomsten vroegen ze zich al snel af of ze misschien familie van elkaar waren. Een DNA-test gaf het verlossende woord: ze hadden dezelfde vader en moeder en waren dus zussen. "Het was alsof een puzzelstukje klik zei", vervolgt Sharon. "Maar het voelde heel raar."

Voordat de twee elkaar leerden kennen, zochten ze afzonderlijk van elkaar heel lang naar familie. Wat in Sri Lanka maar niet lukte, lukte vervolgens wel slechts zestig kilometer van huis. 

Nu blijkt dat er misschien nog meer familie rondloopt in Nederland. Ze zoeken verder.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten