Dochter hoopt dat kalender leidt tot doorbraak in moordzaak vader

  Mensen

HILVERSUM - De moord op de 72-jarige Hilversumse gepensioneerde bakker Martien van der Meijs is een van de 52 zaken die op de gisteren gepubliceerde cold case-kalender staan. Zijn dochter hoopt dat de kalender tot een doorbraak leidt.

Hij 15 jaar geleden doodgestoken toen hij zijn hond uitliet, maar zijn moordenaar is nog steeds zoek. Voor dochter Wicky van der Meijs is de kalender van groot belang: "Ik had mijn vader liever niet op een kalender gezien. Mijn vader zou het verschrikkelijk hebben gevonden. Mijn broers en ik vinden het natuurlijk niet fijn, maar het doel heiligt de middelen", zegt ze tegen NH

Niet menselijk
Dat doel is voor Wicky dat de zaak wordt opgelost en de dader vertelt waarom hij haar vader heeft vermoord. Ze hoopt dat gevangenen dat belang ook inzien en uit de school klappen. "Ik hoop dat de gevangenen hun verantwoordelijkheid dragen. Dat ze vanuit het hart herinneren dat een moord niet menselijk is en dat dader uiteindelijk berouw krijgt."

In de buurt
In de zaak van Martien is een beloning uitgeloofd van 20.000 euro. Opsporing Verzocht besteedt vandaag ook aandacht aan de moord in 2002, omdat er recent bij de politie nieuwe informatie binnen is gekomen over de dader. Het zou gaan om een man die nog altijd in de buurt van Hilversum woont.


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten