Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché

Container voor jongeren tijdelijk dicht

  Mensen

HILVERSUM – Tot donderdag 23 februari blijft de container voor de jeugd gesloten. Dat is te lezen op de rode container op het complex aan de Diependaalselaan. De tijdelijke sluiting heeft te maken met een aantal incidenten.

De container staat in de buurt van de bijenkasten van imker Ronald de Moor. Anderhalve week geleden ontdekten tuinders dat zijn kasten waren gesloopt en dat duizenden bijen dit niet overleefd hadden. Buurtcoördinator van de wijk Zuidwest, Jaco Huisman, benadrukt er geen bewijs en link is tussen deze vernielingen en de jeugd die zich regelmatig ophoudt in de container. "We willen met deze sluiting vooral een signaal afgeven aan de jongeren", meldt Huisman. "We hebben altijd gezegd dat zich netjes moeten gedragen en als dat niet het geval is, dan doen we de container dicht", luidt zijn uitleg.

Optelsom
Huisman laat weten dat deze waarschuwing voortkomt uit een optelsom. Zo hebben de jongeren vorig jaar bijvoorbeeld ook een vuurtje gestookt toen zij het koud hadden. Hoewel ze alles netjes hebben opgeruimd, heeft ook dit voorval meegespeeld in de gezamenlijke beslissing van de buurtcoördinator, de wijkagent en de jongerenwerker om de container tijdelijk dicht te gooien. Sinds oktober is deze voorziening voor de jeugd open. "Dat loopt best goed. Dat klinkt misschien gek als ik dat nu zeg", aldus de buurtcoördinator. "Er gebeurt eigenlijk niets. Er zijn geen overlastmeldingen of uitspattingen."


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten