Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché (Foto: Bastiaan Miché)

Loosdrechtse Boys rijden Noordkaap Challenge

  Mensen

LOOSDRECHT - Hij kijkt vooral uit naar het feit dat het daar - helemaal in het hoge noorden - in deze tijd 24 uur per dag donker is. "Eigenlijk is het nu de slechtste periode om daar naartoe te gaan en wordt het zelfs afgeraden", vertelt Bert Schipper. "Het weer is slecht en het is daar koud; nu al -20."

Vrijdag vanaf 7.00 uur gaan vader (53) en zoon (26) Schipper, onder de naam Loosdrechtse Boys, met hun oude en opgeknapte Volvo 740 het avontuur aan. Zij worden vergezeld door een kleine vijftig andere wagens. Vanaf Hilversum gaat de stoet richting Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland richting de eindstreep en vanaf daar via Zweden weer terug. De totale afstand is zo'n 7.200 kilometer. "Spannend allemaal," vervolgt Schipper, "maar ik heb er toch wel vertrouwen in."

Goed doel
De Loosdrechter, bekend van Manten Bootverhuur aan de Oud-Loosdrechtsedijk, zag vorig jaar tijdens de jaarlijkse goededoelenactie van 3FM hoe de Noordkaap Challenge verliep en besloot vrij snel daarna zich aan te melden. De combinatie om naar die plek te gaan en iets te doen voor het goede doel waren voor hem genoeg redenen om de knoop door te hakken. Ook zoon Mark was meteen enthousiast. "In het dorp vinden ze het tof dat we dit doen, al snappen ze het niet allemaal. 'Veel te koud', zeggen ze dan. Maar ik kan daar wel tegen, ben sowieso een buitenmens. Bovendien heb ik de afgelopen dagen al aardig kunnen wennen aan het koude weer."

Het evenement is dus geen wedstrijd. De deelnemers moeten zo veel mogelijk geld inzamelen voor het Glazen Huis dat dit jaar in Apeldoorn staat.

Lees verder in de digitale editie


reageer als eerste
Elke donderdag het Gooi en Eembode per e-mail
Meer berichten