In de Lorentzschool gingen verschillende leerkrachten met elkaar in gesprek, staand links directeur Jeroen Jansen.
In de Lorentzschool gingen verschillende leerkrachten met elkaar in gesprek, staand links directeur Jeroen Jansen. Foto: Bastiaan Miché

Leraren basisonderwijs staken opnieuw, maar hoe nu verder?

Mensen

HILVERSUM - 'Hoe nu verder?' Die vraag staat bovenaan op het grote papierwerk in het speciaal ingerichte lerarencafé binnen de Lorentzschool dinsdagmorgen. "Leraren hebben de laatste jaren steeds meer op hun bordje gekregen", vertelt directeur Jeroen Jansen van de basisschool in Oost. Hij begrijpt de staking, al is het maar de vraag wat daarvan het resultaat is.

De staking is een actie van 'PO in actie'. Doel is 1,4 miljard euro extra voor hogere salarissen en een verlaging van de werkdruk. Bovendien vinden de leraren het oneerlijk dat hun collega's in het voortgezet onderwijs meer verdienen.

Een grote landelijke manifestatie in Den Haag, zoals bij de vorige staking in oktober, is er nu niet. Ook komen de leerkrachten van verschillende Hilversumse basisscholen nu niet bijeen. De vorige keer was er een grote bijeenkomst in Mout.

Opvallend is ook dat een best groot aantal juffen van de Lorentzschool gewoon aan het werk is. Zij staan weliswaar niet voor de klas, maar verrichten wel allerlei andere klusjes die toch moeten worden afgerond. Eén van hen is Serena Gorter, juf van groep 6. De staking heeft in haar ogen helemaal geen zin.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant