Crowdfundingsactie voor gerechtigheid voor Gillyon Emanuels
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Gillyon Emanuels
Gillyon Emanuels (Foto: Bastiaan Miché)

Crowdfundingsactie voor gerechtigheid voor Gillyon Emanuels

  Mensen

HILVERSUM - Nu het Openbaar Ministerie onderneemster Gillyon Emanuels gaat vervolgen voor mishandeling is buurtbewoner Patrick Weening een crowdfundingsactie gestart. Met deze online geldinzameling hoopt de Hilversummer 5.000 euro op te halen voor de advocaatkosten. 

Dat de 37-jarige eigenares van IJssalon 't Perronnetje vervolgd wordt, vindt Weening de wereld op z'n kop. Op doneeractie.nl is hij nu een actie begonnen om de onderneemster te helpen in haar juridische strijd. Het geld moet een bijdrage zijn in de kosten voor haar advocaat Richard Korver.

Mandarijn
Op 17 augustus 2017 gaat het flink mis voor de zaak aan de Kleine Drift. Na een lange periode van terreur en discriminatie van een groep hangjongeren raakt Emanuels slaags met een paar van hen. Op het moment dat zij met haar zoon de winkel in wil, krijgt ze een rotte mandarijn naar zich toe gegooid.

Filmpje
Dit is voor haar de druppel. Niet veel later slaat de vlam in de pan. Een van de jongens filmt het incident dat al snel rondgaat op internet. Hierop is duidelijk racistische taal te horen en is te zien dat Emanuels met een stok uithaalt.

Voorgeschiedenis
Waar twee mensen vechten, hebben twee schuld lijkt het OM nu te zeggen. "De officier van justitie heeft dit incident compleet buiten context geplaatst door helemaal niets van de jarenlange voorgeschiedenis in haar overweging mee te nemen. Zij heeft daarmee de gemakkelijkste weg gekozen in plaats van de rechtvaardige", luidt de uitleg van Weening.

Politiek
Inmiddels heeft Emanuels besloten de deuren van haar onderneming dicht te houden. Ze stopt met de verkoop van ijs en Surinaamse gerechten en vertrekt uit Hilversum. Op Facebook geeft zij aan niet meer gelukkig te zijn op de Kleine Drift. Emanuels voelt zich in de steek gelaten door de politiek. "Ik als zwarte vrouwelijke ondernemer heb van de politiek het gevoel gekregen dat mijn zaak niet ernstig genoeg is", schrijft zij.

Donaties
Gerechtigheid voor Gillyon Emanuels heeft tot nu toe geen donaties ontvangen, zo is te zien op https://www.doneeractie.nl/gerechtigheid-voor-gillyon-emanuels/-27639


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>