Koninklijke onderscheiding voor Jan van Westering
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Koninklijke onderscheiding voor Jan van Westering

  Mensen

HILVERSUM - Hij wordt gezien als een van de koplopers bij het dementievriendelijk maken van de gemeenten Wijdemeren en Hilversum. Daarnaast was Jan van Westering van 2005 tot 2017 bestuursvoorzitter en voorzitter van de raad van toezicht van STIP Openbaar Basisonderwijs Hilversum.

Dinsdagavond kreeg de Loosdrechter een koninklijke onderscheiding van burgemeester Freek Ossel. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van Westering ontving de onderscheiding tijdens zijn afscheidsreceptie als voorzitter van Alzheimer Nederland, afdeling Gooi en Omstreken. Bij deze stichting is hij sinds 2007 bestuurslid en sinds 2011 voorzitter.

Daarnaast was Van Westering van 2005 tot 2017 bestuursvoorzitter en voorzitter van de Raad van Toezicht van STIP Openbaar Basisonderwijs Hilversum. Hij deed dit met persoonlijke aandacht en met een groot hart voor de kinderen die volgens hem recht hebben op het beste onderwijs. Zijn kennis, vaardigheden en actieve houding hebben ervoor gezorgd dat STIP zich de afgelopen jaren heeft kunnen ontwikkelen tot een stabiele organisatie.

Ook heeft de Loosdrechter zich actief ingezet als voorzitter van de vereniging Wereldwinkel Hilversum, mede-oprichter en voorzitter van de Stichting Huurteam Gooi en Vechtstreek en als bestuurslid bij Sociale Hulp Rode Kruis en de voedselbank Hilversum. Tot op heden is hij lid van de Raad van Commissarissen van de GUV Uitvaartvereniging.

Burgemeester Freek Ossel: "Ik ben erg onder de indruk van alle vrijwillige activiteiten van de heer Van Westering. Het is een man met een oprechte betrokkenheid en een enorme toewijding. Ik heb veel lof voor zijn inspanningen en grote inzet."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>