Wethouder reageert op ballonnenvragen: 'Waar gaat dit over?'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Jaeger tijdens het openingsmoment.
Jaeger tijdens het openingsmoment. (Foto: Bastiaan Miché)

Wethouder reageert op ballonnenvragen: 'Waar gaat dit over?'

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Zijn er tijdens de officiële opening van de Hilversumse kermis eind april nu wel of geen ballonnen de lucht in gegaan? Wethouder Wimar Jaeger, die de openingshandeling mocht verrichten, zegt van niet. Getuigen beweren echter dat er wel degelijk ballonnen zijn opgelaten en noemen de wethouder daarom een leugenaar.

Het was een prachtige vrijdagmiddag toen Jaeger de opening verrichtte en als eerste de metershoge zweefmolen in mocht. De opening kreeg echter een staartje toen GroenLinks vernam dat er bij de opening ballonnen de lucht in waren gegaan. Dat mag namelijk niet. "De gemeenteraad heeft daartoe expliciet besloten om daarmee zwerfafval tegen te gaan en daarmee ook een negatief effect op dieren die dit zwerfafval binnen krijgen te voorkomen", aldus GroenLinks-raadslid Frank Kool. "Het lijkt erop dat de gemeente de eigen Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) overtreedt."

GroenLinks vroeg daarom eind april het college van burgemeester en wethouders om opheldering. Dinsdag kwam het antwoord. Er zouden geen ballonnen zijn opgelaten. "De ballonnen zaten door middel van een lint vast aan een hogere constructie waardoor de ballonnen na het losknippen niet de lucht in zijn gegaan." (...) "De gemeente heeft haar eigen APV niet overtreden."

Onzin, stellen enkele getuigen. "De ballonnen werden doorgeknipt en bleven aanvankelijk hangen. Daarna heeft een clown ze losgelaten en vloog de tros weg." Een andere getuige bevestigt dat verhaal. "Ik heb die ballonnen 100 procent boven de bioscoop gezien na die opening. Toen dacht ik nog: die gaan ook niet snel."

Gevraagd naar een reactie geeft Jaeger toe het allemaal niet meer zo goed te weten. Hij zag dat de ballonnen aanvankelijk vast bleven zitten en had er vervolgens geen aandacht meer aan besteed. "Ik sta daar als wethouder mijn goede gedrag te doen. Ik doe een openingshandeling en dit is mijn reactie op de vragen. (zucht, red.) Waar gaat dit over?"

In de antwoorden op de GroenLinks-vragen wordt wel aangegeven dat de regels rondom het oplaten van ballonnen inmiddels duidelijk staan aangegeven op verschillende websites.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>