De grote zonneweide op Anna's Hoeve.
De grote zonneweide op Anna's Hoeve. Foto: Bastiaan Miché

HilverZonners investeren één miljoen euro in zonnepanelen

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De lokale energiecoöperatie HilverZon heeft een mijlpaal bereikt. Met al haar projecten in Hilversum, waaronder de zonnedaken, is nu één miljoen euro gemoeid. Dat is de investering die de deelnemende Hilversummers in totaal hebben gedaan.

Met de opening van het zonnedak Dudok Arena 2 beheert de lokale energiecoöperatie, die in 2015 het levenslicht zag, nu 3.752 zonnepanelen voor ruim 350 deelnemers, verspreid over zeven locaties in de gemeente. Namens de deelnemers heeft HilverZon nu één miljoen euro geïnvesteerd in lokale, duurzame stroom.

Voorzitter van HilverZon Aernoud Olde is tevreden, maar blikt meteen verder. "Met deze investering spreken Hilversummers hun vertrouwen uit in ons en in duurzame stroom. Echter, Hilversum heeft veel meer huishoudens en verbruikt nog veel meer stroom. Wij werken stug door aan de werving van deelnemers aan onze projecten en aan meer zonnedaken."

Deze collectieve zonnedaken zijn bedoeld voor buurtbewoners die geen panelen op hun dak kunnen of willen leggen. Het eerste collectieve zonnedak is gerealiseerd in maart 2016 op de Bethlehemkerk aan de Loosdrechtseweg. Daar liggen 99 panelen.

Hierna ging HilverZon aan de slag met het Rotor Mediagebouw aan de Arendstraat, Sporthal Kerkelanden, de Dudok Arena en de zonneweide in Anna's Hoeve. Afgelopen zondag is het zonnedakproject Dudok Arena 2 officieel aangesloten op het elektriciteitsnet.

Uit de krant