[Foto's] Opruimactie scouting in Anna's Hoeve
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Opruimactie scouting in Anna's Hoeve

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Een grote stalen balk van anderhalve meter, een autobumper en vooral ook heel veel plastic zakjes en blikjes. Dat kwamen de pakweg twintig leden van Scouting Heidepark zaterdagmiddag tegen tijdens hun opruimactie in recreatiegebied Anna's Hoeve, sinds twee jaar de plek waar hun clubhuis staat. 

Onder begeleiding van vaste vrijwilligers leerden de zes- tot zestienjarigen over zwerfafval, om vervolgens met grijpers en vuilniszakken het bos rondom hun clubhuis in te gaan. "Zelfs de jongsten hebben hun steentje bijgedragen door te zoeken naar rondzwervende blikjes, plastic flesjes en andere verpakkingen", zegt begeleider Erwin de Swart.

"Naast alle spellen en avonturen is ook dit deel van de scouting-identiteit: initiatief tonen en je bewust inzetten voor een betere omgeving. Op de berg opgeruimde zwerfafval zijn we enorm trots, maar vooral de inzet en betrokkenheid van onze Welpen en Scouts geeft een geweldig mooi signaal af."

Ook de Hilversumse wethouder van milieu Jan Kastje hielp een handje mee. Nadat hij was ingezworen als Scout, benadrukte hij zijn steun aan de actie met woorden en daden. Voorzien van een scoutingdas in Heidepark-kleuren, hielp hij de natuurliefhebbers met het ruimen van zwerfafval in het herfstige bos.

De scoutingvereniging hoopt met de actie bij te dragen aan een groter bewustzijn voor zwerfafval, zowel onder haar leden als in andere natuurliefhebbers. Het was de eerste keer dat de leden hun omgeving opruimden, maar zeker niet de laatste, aldus De Swart. "De kinderen vonden het leuk en ook de wethouder was enthousiast. Bovendien staan de ouders er vierkant achter." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>