Afbeelding
Foto: Gooi en Eembode

Eerste schaatsers op vijver bij Media Park

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Eén van de eerste plekken in de regio waar de liefhebber kan schaatsen zodra het begint de vriezen: de vijver bij het Media Park. De broers Daan en Philip waagden maandagmorgen een poging.

Terwijl de oudere Daan nog zijn schaatsen aantrekt, heeft Philip zijn eerste meters op het 'zingende ijs' er al op zitten. Iets verderop hebben we gemeten en bleek het ijs zo'n twee/drie centimeter dik te zijn", aldus Philip. "Nu kan het net, maar het moet hier niet veel drukker worden. Maar wij zijn niet voor niets de eersten."

Ook de twintig kilo zwaardere Daan gaat vervolgens het ijs op. "Ja, we zijn redelijk fanatiek", zegt hij. "Het is ieder jaar wel gelukt om hier het ijs op te gaan."

Een medewerker van het daar ook gevestigde Goois Natuurreservaat is minder blij met het schaatsvolk. Natuurlijk gunt hij ieder zijn plezier en beseft hij ook dat de schaatsgekte - waar velen 'last' van hebben - niet te stoppen is.

Toch roept hij de schaatsers op het gebied schoon te houden en de auto iets verderop - bijvoorbeeld bij restaurant Robert -  te parkeren. "Maar ruim vooral je rommel op. We hebben weleens dagen dat schaatsers bij elkaar voor zes vuilniszakken aan rotzooi zorgden."

Uit de krant