Vragen SP over vertrek Noord-Holland uit GNR
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Vragen SP over vertrek Noord-Holland uit GNR

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Amsterdam en ook de provincie Noord-Holland adverteren met onze regio als de 'Green Gardens of Amsterdam' om zo toeristen de natuurgebieden in te krijgen, maar ondertussen willen ze wel weg uit het Goois Natuurreservaat. Dat is hypocriet.

Dat zegt SP-fractievoorzitter Bianca Verweij over het bericht dat Gedeputeerde Staten van Noord-Holland (GS) definitief wil uittreden als participant uit de Stichting Goois Natuurreservaat en daarvoor 6,5 miljoen euro (tien keer de jaarlijkse bijdrage) over heeft. De Gooise gemeenten krijgen tot 1 mei de tijd om een afkoopsom van 6,5 miljoen euro te accepteren, meldde De Gooi- en Eemlander afgelopen week. 

Het bericht komt ruim een halfjaar nadat GS aangaf uit het GNR te willen stappen. Nu is die wens definitief. De lokale SP vraagt nu aan het Hilversumse college van burgemeester en wethouders of dit verhaal klopt. Daarbij komt ook de vraag waarom tijdens het vorige overleg tussen al participanten - op 5 december vorig jaar - de Gooise gemeenten geen tegenvoorstel hebben gedaan. 

Vraag is bovendien of Hilversum hierover al contact heeft gehad met de overige Gooise gemeenten over dit dossier en zo ja, wat is besproken en afgesproken? Omdat de Gooise gemeenten tot 1 mei de tijd hebben om het Haarlemse bod te accepteren, willen de socialisten de kwestie zo snel mogelijk (in maart) bespreken in een raadscommissie. "Ja dit is snel maar de gemeenteraad zal zich nu een goed beeld moeten vormen over deze zaak en er mogelijk in april nog eens over moeten of willen praten", aldus Verweij. "En natuurlijk is overleg met andere gemeenten en GNR zelf ook nog noodzakelijk."

De SP verzoekt daarom het college om alle beschikbare informatie in dit dossier aan de raad ter beschikking zal stellen, alsmede een voorstel over welke zaken nu geregeld en besproken dienen te worden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>