Beeld van Anna's Hoeve.
Beeld van Anna's Hoeve. Foto: Provincie Noord-Holland

Ontwerpproces Anna's Hoeve en Monnikenberg van start

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De toekomst van Anna's Hoeve en Monnikenberg is komende maandagavond het onderwerp van een informatiebijeenkomst als start van het ontwerpproces van natuur- en recreatiemaatregelen voor beide natuurgebieden.

De bijeenkomst, georganiseerd door de provincie Noord-Holland, geldt als start van het ontwerpproces van natuur- en recreatiemaatregelen voor de beide natuurgebieden. 

Er gaat de komende jaren veel veranderen in Anna's Hoeve en op Monnikenberg. Langs de spoorlijn komt een busbaan met aan weerszijden zogenaamde grondwallen van ongeveer vijf meter hoog om voor dieren overlast van licht en geluid tegen te gaan. Er komt een natuurbrug zodat dieren veilig kunnen oversteken en de Weg over Anna's Hoeve wordt verlegd.

Is het bouwen eenmaal klaar, dan wordt het gebied opnieuw ingericht waarbij natuur de ruimte krijgt en voorzieningen voor recreanten worden verbeterd. Dit alles onder de noemer 'Voltooiing Groene Schakel'.

De bijeenkomst vindt plaats in de Lorentzschool en start om 19.30 uur met een plenair gedeelte. Daarna kunnen bezoekers in gesprek met projectmedewerkers aan verschillende thematafels. De onderwerpen natuur en recreatie komen aan bod.

Ook de omgevingsmanager van HOV in 't Gooi is aanwezig om actualiteiten toe te lichten. Bezoekers die de komende maanden intensiever mee willen denken, kunnen zich deze avond aanmelden voor een serie werkateliers. Meer informatie staat op www.voltooiinggroeneschakel.nl.

Uit de krant