PechaKucha Night in teken van circulaire economie
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Initiatiefnemer Herman Vijlbrief vertelt vanavond in de Vorstin over het eerste wormenhotel in Hilversum.
Initiatiefnemer Herman Vijlbrief vertelt vanavond in de Vorstin over het eerste wormenhotel in Hilversum. (Foto: Bastiaan Miché)

PechaKucha Night in teken van circulaire economie

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Van project-Strontvlieg en circulaire jeans tot aan een wormenhotel en De Groene Afslag bij Laren. Dat is PechaKucha vanavond.

Twaalf mensen die als groene bruggenbouwer worden gezien, betreden vanavond - donderdag 6 juni - het podium van poppodium de Vorstin. De vijfde editie van PechaKucha Night staat dan ook in het teken van duurzaamheid en circulaire economie.

Dit evenement draait om inspireren. Dat gebeurt door middel van korte presentaties over hun initiatief, idee of ambitie. In dit geval is de strekking steeds de weg naar een toekomstbestendiger samenleving. Voor deze thema-editie werkt Pecha Kucha Hilversum samen met Duurzaam Hilversum en Hilversum100, de organisatie die de laatste jaren een duurzaamheidschallenge uitschrijft.

De presentatie is in handen van journalist en mediaondernemer Frank du Mosch. Wethouder Jan Kastje (Klimaat en Milieu) leidt de bijeenkomst in. Daarna is het de beurt aan de sprekers. Onder hen ook Hilversummer Herman Vijlbrief. Hij is de initiatiefnemer van het eerste wormenhotel in Hilversum. Sinds maart staat deze duurzame voorziening (nieuwe benadering van compost) op de kruising van de Moerbeilaan/Kolhornseweg. Vijlbrief was een van de winnaars van de Hilversum100 2018.

Andere Hilversummers die aan het woord komen zijn bijvoorbeeld nog sociaal ondernemer Rigo Stegeman en Aernoud Olde. Zij vertellen respectievelijk meer over Global Goals Games en Energie Verbonden. Futuroloog en trendwatcher Melanie van Polen gaat dieper in op het gebied van technologie en duurzaamheid.

De deuren van Podium de Vorstin gaan om 19.30 uur open. Om 20.00 uur begint het programma. Kaarten kosten aan de deur 10 euro per persoon.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>