Locatie gezocht voor Tiny House in Hilversum
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Ingeborg Robijn gaat verder met haar streven.
Ingeborg Robijn gaat verder met haar streven. (Foto: Bastiaan Miché)

Locatie gezocht voor Tiny House in Hilversum

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Het gaat lukken. Ergens moet er een plek zijn voor Ingeborg Robijn en haar Tiny House. Dat is de overtuiging van de Hilversumse; ook al wil de gemeente geen beleid ontwikkelen voor deze woonvorm, Robijn zet haar missie voort.

Zij hoopt dat een plaatsgenoot bereid is haar vanaf juli voor minimaal een half jaar een standplaats te geven.

Robijn woont momenteel op een kamer. Haar wens is om simpeler te gaan leven. Een Tiny House is het voor haar helemaal: een mobiele en duurzame woning van 7 meter bij 2,5 meter bij 4 meter klein.

Het huisje op wielen is zelfvoorzienend. Zo zorgt een pelletkachel voor verwarming, aansluiting op het riool is niet nodig in verband met een composttoilet en verlichting en kleine apparaten werken op zonne-energie.

Nu alleen nog een locatie, want zij laat een Tiny House bouwen. Begin dit jaar deed Robijn een beroep op de gemeente. In deze krant en in de commissie sprak zij in om beleid voor de woonworm in de steigers te zetten. Hilversum stelt structurele woonvormen als prioriteit, zo luidde het antwoord van wethouder Jan Kastje van Wonen.

Nu doet de Hilversumse een oproep. Ze zoekt vanaf eind juli een mooie plek in Hilversum met een wateraansluiting (tuinslang of buitenkraan). "Misschien heeft u een hoekje op uw erf, achter een schuur of in de achtertuin", meldt Robijn, die uiteraard bereid is om huur te betalen of om te helpen met klusjes. "Het liefst zou ik ergens komen te staan waar wat bomen zijn. Ik hou erg van het bos. Maar alle aanbiedingen zou ik graag overwegen."

Wie een locatie heeft voor Robijn, meer wil weten van haar of eerst een kennismakingsgesprek wil voeren, kan contact opnemen met de Hilversumse via ingeborg.robijn@hotmail.com.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>