Afbeelding
Foto's: Natuurmonumenten

Nieuwe bloemenweide op Boekesteyn geopend

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Een veld vol bloemen, 150 kinderen, drie enorme insecten en vijftig koolwitjes. Dat vormde het recept voor de opening woensdag van de nieuwe bloemenweide bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland.

Eind maart hielpen maar liefst zestien schoolklassen om de bloemenweide in te zaaien. Met zelfgemaakte zaadbommetjes toverden ze de bijna vijf hectare grote akker om in een bloemenzee. Het resultaat konden alle aanwezigen vandaag met eigen ogen bewonderen.

Directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten maakte de prijswinnaars bekend van de gedichtenwedstrijd onder scholen. De vijf winnende schoolklassen waren bij de opening aanwezig. Vol trots droegen de kinderen hun gedichten over bloemen en insecten voor. Deze gedichten krijgen een plekje op de insectenhotels in de bloemenweide, zodat iedereen ervan kan meegenieten.

Daarna was het tijd voor de echte opening en werden alle aanwezigen door drie reusachtige insecten naar de plek geleid waar het om ging: de bloemenweide. Hier werden met hulp van de kinderen het naambord onthuld en vijftig koolwitjes van de Vlinderstichting losgelaten.

Benieuwd naar het resultaat? Er loopt een prachtig slingerpad door de hele bloemenweide, waarbij bezoekers onderweg kunnen genieten van duizenden wilde bloemen en insecten.

Uit de krant