Feestelijke opening Fietsboot Loosdrecht
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Gemeente Wijdemeren

Feestelijke opening Fietsboot Loosdrecht

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Vanaf de Porseleinhaven in Oud-Loosdrecht naar de Fuut/Muyeveld in Breukeleveen, met een tussenstop op recreatie-eiland Markus Pos. Of andersom.

Dat is sinds deze week mogelijk met De Fietsboot op de Loosdrechtse Plassen. Afgelopen week was de feestelijke opening. Burgemeester Freek Ossel en wethouders Jan-Jaap de Kloet en Joost Boermans verzorgden de openingshandeling. Op een tandem en duo-fiets gaven zij het startschot voor de eerste afvaart, waarna de Fietsboot koers zette richting Markus Pos.

(Tekst gaat verder onder de foto.)

De tussenstop op Markus Pos maakt de veerverbinding extra bijzonder. Dit eiland, midden op de Loosdrechtse Plassen, is voorzien van een zandstrand, uitkijkpunt, speel- en ligweiden en sanitaire voorzieningen. Een bijzonder plek om een dag van het water te genieten.

De Fietsboot vaart van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00 en 16.35 uur. De precieze dienstregeling is te raadplegen op www.defietsboot.nl. In juli en augustus draait De Fietsboot een pilot op de Loosdrechtse Plassen. Tijdens deze pilot kunnen er maximaal twaalf personen (met of zonder fiets) mee op de boot. Wanneer het een succes is, wordt de capaciteit vergroot.

Met De Fietsboot op de Loosdrechtse Plassen ontstaat er volgens de gemeente Wijdemeren een mooie nieuwe recreatieve route die extra mogelijkheden biedt voor wandelaars en fietsers om het prachtige plassengebied te ontdekken. "Een aanwinst voor het gebied die bijdraagt aan de doelen van het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen: het creëren van een aantrekkelijk en toegankelijk gebied." 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>