Geen Park en Bike op Crailo; 'concept wel interessant'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Sjoerd Stoop

Geen Park en Bike op Crailo; 'concept wel interessant'

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Er komt geen fietsvoorziening op de nieuwe wijk Crailo waar automobilisten eventueel hun vierwieler zouden kunnen parkeren om van daaruit met de fiets naar het Media Park te gaan.

Al eind 2017/begin 2018 kregen de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren vanuit de politiek het verzoek om zo'n voorziening te onderzoeken. Mogelijk zou zo'n zogenaamde Park en Bikevoorziening leiden tot minder filevorming van en naar het Media Park.

De GEM Crailo, zeg maar de organisatie die vanuit de drie gemeenten is ontstaan om het gebied te ontwikkelen, heeft het verkeerskundig adviesbureau Goudappel Coffeng opdracht gegeven om de realisatie van zo'n voorziening te onderzoeken. Daaruit blijkt echter dat het effect op de bereikbaarheid van het Media Park met zo'n Park en Bike op Crailo zeer bescheiden is. Bovendien neemt zo'n voorziening behoorlijk wat ruimte in wat dan weer een negatief effect heeft op de grondexploitatie.

Aan de andere kant is het idee voor een Park en Bike ergens in de regio helemaal niet verkeerd. Daarom wordt geadviseerd om alternatieve plekken te bekijken en bij werknemers en werkgevers op het Media Park te peilen of zij interesse hebben in deze voorziening.

Het college van burgemeester en wethouders van Hilversum (B en W) laat weten dit te zullen doen. Het concept Park en Bike is namelijk vanuit duurzaamheid en mobiliteit interessant, aldus B en W. Een alternatieve locatie - zeker als de werkzaamheden voor de HOV-busbaan starten - kan bijvoorbeeld La Place in Laren zijn. Ook kan de voorziening worden gekoppeld aan een hoogwaardig fietsnetwerk in de regio Gooi en Vechtstreek.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>