Petitie tegen bomenkap Anna's Hoeve: 4.500 krabbels
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Provincie Noord-Holland

Petitie tegen bomenkap Anna's Hoeve: 4.500 krabbels

  Natuur en Milieu

HILVERSUM De online petitie door Hilversummer Jeroen Pater tegen de massale bomenkap op Anna's Hoeve loopt, zoals hij zelf aangeeft, 'als een tierelier'. De teller staat inmiddels op ongeveer 4.500 handtekeningen.

De kap, die spoedig van start lijkt te gaan, is volgens de provinciale en lokale politiek noodzakelijk vanwege de aanleg van de HOV-busbaan en het verleggen van de Weg over Anna's Hoeve. En hoewel die aanleg en dus ook de kap definitief en niet meer terug te draaien lijken, houdt Pater hoop. 

"Begin oktober begint op Anna's Hoeve de bomenkap zodat de 850 meter lange kronkelweg die er nu ligt vervangen wordt door een 2200 meter lange weg een paar 100 meter verderop en een natuurbrug", schrijft Pater. "Duizenden bijna 100-jarige bomen zullen worden weggehaald. Stop dit idiote project."

Inmiddels denken 5.000 anderen (ook Marianne Thieme heeft haar handtekening gezet) hetzelfde. "Dit geeft aan dat het electoraat niet goed is geïnformeerd", meent de betrokken Hilversummer. "Het leeft bijzonder bij de burger."
Pater gelooft niet dat de onlinepetitie een farce is. Er is nog wel degelijk een weg terug, meent hij.

Zo zijn de berekeningen als het gaat om de hoeveelheid stikstof et cetera gebaseerd op verouderde gegevens. De verbreding van de A27 is volgens de Hilversummer niet meegerekend, net als de bouw van de nieuwe woonwijk en het crematorium. Wel gelooft Pater dat de door velen gehekelde busbaan er sowieso komt, echter voor die verlegde weg bij Anna's Hoeve (waarvoor de bomen moeten wijken) hoeft dat niet te gelden.

Een woordvoerder van de provincie zegt echter dat de door Pater genoemde ontwikkelingen geen invloed hebben op de uitkomst, 'omdat de stikstofdepositie vanuit het project HOV in 't Gooi nihil blijft' En omdat het plan sinds eind 2017 onherroepelijk is, gaan de HOV-werkzaamheden gewoon door.

De petitie ondertekenen kan HIER.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>