Jonge Hilversumse (10) derde bij prestigieuze fotowedstrijd
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Kathelijne Dikkerboom

Jonge Hilversumse (10) derde bij prestigieuze fotowedstrijd

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Op het moment dat ze de foto maakte, wist de 10-jarige Kathelijne Dikkerboom uit Hilversum dat ze deze zou opsturen naar de National Geographic Junior fotowedstrijd. Bij de prijsuitreiking zondag bleek dat zij met 'kikker tussen de waterlelies' de derde prijs had gehaald in de categorie 'Dier'. 

Deze wedstrijd is een initiatief van National Geographic voor Nederlandse en Belgische amateurfotografen. Er waren voor alle categorieën samen volwassenen en kinderen - zo’n 11.000 inzendingen. Ruim 3.000 foto’s waren gemaakt door kinderen (tot 16 jaar). 

De prijsuitreiking was zondag in het Museon in Den Haag. Kathelijne wist vooraf dat ze de top drie had gehaald, maar nog niet of het 1, 2 of 3 was. Uiteindelijk moest ze genoegen nemen met de derde plek. Maar ook de vakjury was razend enthousiast over de kikkerfoto. Het commentaar: "Als je naar deze foto kijkt, word je vanzelf vrolijk. Eerst zie je een prachtige lelie. En dan... de groene kikker! Bijna betrapt door de camera. Het perfecte moment en de perfecte compositie. Een grappig beeld."

De foto, die nu deel uitmaakt van de tentoonstelling 'National Geographic - Colors of the World' in het Museon, maakte de jonge Hilversumse afgelopen zomer in Frankrijk tijdens een bezoek aan watertuinen (Les Jardins d’Eau in het plaatsje Carsac-Aillac). Van de wedstrijd had Kathelijne al wel gehoord en op het moment dat zij de kikker zag, wist ze dat dit dé foto zou worden. Het was voor de eerste keer dat ze aan de wedstrijd meedeed. 

De foto maakte de Hilversumse met de camera van haar moeder. Die heeft ze straks niet meer nodig voor mooie foto's. Met de derde plaats wint Kathelijne namelijk een bedrag van 150 euro dat ze dient uit te geven bij Kamera Express. "Ik wil beter worden met fotograferen en ga er zeker mee door."

De leerlinge van de Godelindeschool vierde maandag haar prijs met al haar medeleerlingen. Iedereen kreeg een traktatie in de vorm van twee snoepjes. Juist: twee kikkers. <SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>