Werkzaamheden en bomenkap in Hilversum-Oost vanwege tijdelijke spoorwegovergang
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: © Bastiaan Miché

Werkzaamheden en bomenkap in Hilversum-Oost vanwege tijdelijke spoorwegovergang

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - De Mussenstraat in Hilversum is vanaf maandag tot aan de kerstvakantie voor een groot deel afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege straatwerkzaamheden en het kappen van bomen. De werkzaamheden zijn volgens de provincie Noord-Holland noodzakelijk om de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat aan te sluiten op de tijdelijke overweg over het spoor die onlangs is gebouwd.

Begin september heeft aannemer BAM een tijdelijke overweg gebouwd tussen de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat. De overweg is bedoeld voor fietsers, voetgangers en nood- en hulpdiensten in de periode dat de Oosterengweg is afgesloten vanwege de bouw van een nieuwe spoorwegonderdoorgang (HOV). De tijdelijke overweg is klaar. Nu is het straatwerk eromheen aan de beurt. De bomenkap is maandag 2 december. 

Omleidingen
Vanaf maandag 25 november tot aan de kerstvakantie wordt gewerkt aan de zijde van de Mussenstraat. De straat is die periode afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Oosterengweg en de Mussenstraat (langs het spoor) én tussen de Liebergerweg en de Mussenstraat. Het bedrijventerrein Mussenstraat-Arendstraat is bereikbaar via de Liebergerweg en de Arendstraat. 

Op maandag 13 januari 2020 start het werk aan kant van de Oude Amersfoortseweg. De bedrijven langs het spoor zijn alleen bereikbaar vanaf de Van Linschotenlaan. Het straatwerk is eind januari klaar. 

Bomen weg
De bomenkap is maandag 2 december. Bij de Oosterengweg ter hoogte van de nummers 4-9, 65 en 67, 69-79, 198-208 en bij de Oude Amersfoortseweg 225-235 wordt een aantal bomen gekapt om plaats te maken voor de bouw van de onderdoorgang. Ook op de kop van de Mussenstraat-Oosterengweg verdwijnen twee bomen: hier komt de trap naar het fietsgedeelte van de toekomstige onderdoorgang.

Bewoners en ondernemers zijn op de hoogte van de werkzaamheden. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>