Afbeelding

Hilversum sluit zich aan bij Utrechtse snelfietsroute

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De intentie om een snelfietsroute te creëren in de Gooi en Vechtstreek is al hardop uitgesproken. Hilversum lijkt in ieder geval ook zo'n route te krijgen met Baarn, Soest en Amersfoort, want de gemeente haakt aan bij een initiatief van de provincie Utrecht.

Hoe de snelfietsroute gaat lopen vanuit Hilversum is nu nog onduidelijk, wel is zeker dat Hilversum zich aansluit. Dat heeft verkeerswethouder Annette Wolthers dinsdag laten weten. Binnenkort zet zij een krabbel onder de intentieovereenkomst. Daarna start een onderzoek naar het juiste tracé om van de mediastad via Baarn en Soest te komen in Amersfoort.

Het mooie van deze deal is dat de provincie Utrecht diep in de geldbuidel tast om deze snelfietsroute, één van zeven, te realiseren. Op Utrechts grondgebied betaalt zij alles en op Hilversumse grond neemt zij 65 procent van de kosten voor de rekening. Daar vallen bijvoorbeeld de aanpassingen van de kruispunten onder.

Op snelfietsroutes hebben fietsers vaker voorrang op auto's, krijgen zij eerder groen bij verkeerslichten, zijn de fietspaden en -stroken breder en waar dat nodig is zijn deze van asfalt of beton.

Uit de krant