Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché
update

Grote groep boeren voert actie bij Media Park, Hilversum zit op slot

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Een grote groep boeren staat momenteel met tractor op of voor het Media Park. Reden voor de actie is de volgens hen gekleurde berichtgeving door onder andere de NOS over hen. Door de actie zijn de wegen in de mediastad overvol.

Er zouden zo'n 160 boeren in Hilversum zijn. Ook is er veel politie. Die was voorbereid op acties. "We wisten alleen nog niet waar", zegt een woordvoerder. "We respecteren dat boeren actievoeren voor hun belang. Wel houden we de openbare orde en veiligheid in de gaten."

De boeren mogen daarom protesteren zolang zij zich aan de aanwijzingen van de politie houden. Gebeurt dat niet, dan volgen er maatregelen, aldus de zegsman.

Doordat het Media Park is afgezet, kunnen mensen niet naar en van hun werk. Alles zit op slot. Naar verluidt hebben boeren geprobeerd het NOS-pand te betreden. 

Op de landelijke radio heeft burgemeester Pieter Broertjes opgeroepen om vooral niet met de auto naar Hilversum te komen. 'Het zit op slot' vanwege het boerenprotest op en rond het Media Park heeft de burgervader aangegeven. 

Verder zegt hij bij NPO Radio 1 dat de boeren een gesprek willen vertegenwoordigers van NOS en NPO. Die zijn bereidwillig met hen in gesprek te gaan. 


Bastiaan Miché




Uit de krant