Schaep en Burgh.
Schaep en Burgh. (Foto: Natuurmonumenten)

Hoofdkantoor Natuurmonumenten vertrekt uit 's-Graveland

  Natuur en Milieu

'S-GRAVELAND - Het landelijk kantoor van Natuurmonumenten verhuist van 's-Graveland naar Amersfoort. Daarmee vestigt de vereniging zich centraler in Nederland en bovendien op steenworp afstand van een treinstation. Dat komt de bereikbaarheid en duurzaamheid van de vereniging ten goede, is de uitleg. 

De verhuizing vindt naar verwachting plaats in het najaar van 2020. Daarmee komt een einde aan de vestiging van het hoofdkantoor in het statige Schaep en Burgh in ’s-Graveland. Het centraal kantoor was daar sinds 1975 gevestigd. Het pand Schaep en Burgh was echter te klein om alle landelijke medewerkers te huisvesten, waardoor er verspreid over zes gebouwen op de buitenplaats werd gewerkt. 

De buitenplaats blijft eigendom van Natuurmonumenten en zal worden verhuurd. “Natuurlijk doet het een beetje pijn om ons schitterende pand in ’s-Graveland achter te laten, maar met onze verhuizing breekt een nieuwe periode aan voor onze vereniging", aldus directeur Marc van Tweel van Natuurmonumenten. 

De nieuwe locatie biedt plaats aan 243 landelijke medewerkers, aldus Natuurmonumenten in een persbericht. Belangrijk voordeel van de nieuwe plek is de betere bereikbaarheid doordat het tegen centraal station aan ligt én nabij uitvalswegen. Ook voor medewerkers uit de natuurgebieden en leden en vrijwilligers moet het daardoor makkelijker worden om naar het landelijk kantoor te komen.

"Het grootste deel van ons bestaan huisden we in het centrum van Amsterdam", aldus Van Tweel. "Het werken vanuit een stad past bij ons: we staan midden in de samenleving. Onze groene partners als Staatsbosbeheer, het Groenfonds, de Nationale Monumentenorganisatie en de Rijksdienst voor Cultureel erfgoed zijn allemaal in Amersfoort gevestigd. Het is inmiddels dé plek voor organisaties op het gebied van groen en cultureel erfgoed. Samenwerken met deze partners wordt nu nog vanzelfsprekender en makkelijker. Ik heb daar enorm veel zin in.”

Het nieuwe adres van Natuurmonumenten wordt: Stationsplein 1-37 Amersfoort.

Meer berichten