Philipsterrein.
Philipsterrein. (Impressie: Gemeente Hilversum)

CDA Hilversum: 'College, kom met PAS-update'

  Natuur en Milieu

HILVERSUM - Terwijl het kabinet maatregelen heeft aangekondigd om de bouwsector te helpen, is het in Hilversum stil. De CDA-fractie wil van het college van burgemeester en wethouders weten wat de stand van zaken is in Hilversum als het gaat om woningbouwprojecten.

De christendemocraten willen van B en W een update krijgen van de Hilversumse bouwstand van zaken en horen welke maatregelen de gemeente of de Regio Gooi en Vechtstreek neemt. Lopen diverse projecten, zoals bij Monnikenberg, in de spoorzone en het Philipsterrein vertraging op als gevolg van de uitspraak van de Raad van State over het Programma Aanpak Stikstof (PAS) van 16 oktober vorig jaar? 

Als er inderdaad sprake is van oponthoud dan wil CDA-raadslid Evert Jan Kruiswijk Jansen vernemen wat het effect is op de ambities tot de ontwikkeling van de verschillende locaties.

Om beter op de hoogte te blijven, hoopt het CDA dat het college een maandelijkse update wil geven. De gemeentelijke website en de gemeentepagina’s in deze krant zijn daarvoor de geschikte platforms, meent Kruiswijk Jansen. Daardoor blijven ook meteen de inwoners op de hoogte, die volgens de christendemocraten de ontwikkelingen met interesse volgen.

Meer berichten