Afbeelding
Foto: Alliantie

Energiecoach en bespaarbox voor duizend Hilversummers

Natuur en Milieu

HILVERSUM - De gemeente Hilversum gaat samen met de Hilversumse energiecoöperaties HET (Hilversumse EnergieTransitie) en HilverZon bewoners ondersteunen in het nemen van kleine energiebesparende maatregelen in huis. 

Duizend Hilversummers krijgen een gratis energiecoachgesprek aangesproken, inclusief een energiebespaarbox op maat ter waarde van ongeveer 65 euro. Dit project wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van het Rijk.

De energiecoaches van HET en HilverZon gaan de gesprekken voeren. De energiecoach komt bij de bewoners thuis en geeft inzicht in de manier waarop de bewoners het energieverbruik kunnen verminderen. Dit is een advies op maat: wat is de beste keus voor de bewoner en levert het meeste op qua besparing en wooncomfort?

Voor kleine maatregelen zoeken de coaches samen met de bewoners gelijk een oplossing. Uit een digitale energiebespaarbox kunnen ze direct producten bestellen ter waarde van ongeveer 65 euro. Ook heeft de energiecoach een aantal voorbeelden bij zich. Na het gesprek ontvangt de bewoner een advies met mogelijke maatregelen en tips waar ze terecht kunnen voor technisch advies. 

Bewoners kunnen zich aanmelden voor een energiecoachgesprek bij de energiecoöperaties: www.hilverzon.nu/afspraak-energiecoach of www.hetcooperatie.nl.

Uit de krant